Події

Лікаря МСЕК, якого затримали у Житомирі за одержання хабаря від учасника АТО, взяли під варту з правом внесення застави

27 May 2022, 14:24

У Житомирі під варту взяли члена МСЕК, підозрюваного у вимаганні та одержанні хабаря за інвалідність учаснику АТО.

Про це 27 травня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За принципової позиції прокурорів Житомирської обласної прокуратури підозрюваному у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України) обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з правом внесення грошової застави на суму понад 148 тис. грн. Про це сьогодні, 27 травня, за результатом розгляду клопотання за участю прокурора, Корольовським районним судом міста Житомира винесено відповідну ухвалу», - йдеться у повідомленні.

Також ухвалою суду особу відсторонено від займаної посади строком на два місяці.

Клопотання щодо обрання запобіжного заходу та відсторонення підозрюваної від посади перебуває на розгляді у суді.

Викрито кримінальні правопорушення завдяки спільним злагодженим діям процесуальних прокурорів Житомирської обласної прокуратури, співробітників Управління СБ України в області та слідчих СУ Головного управління Нацполіції в області, які проводять досудове розслідування.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Як повідомляв Житомир.info, 26 травня пресгрупа Управління СБ України в Житомирській області повідомила про викриття двох медиків на хабарництві за «допомогу» в оформленні групи інвалідності колишньому військовослужбовцю ЗСУ, який отримав поранення під час проведення Антитерористичної операції. Правоохоронці задокументували, що у військовослужбовця вимагали хабарі медики, зокрема член лікарської комісії Житомирського обласного центру медико-соціальної експертизи. За свій підпис під профільним висновком лікар зажадав 8 тисяч гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура підозрюваний застава АТОвець МСЕК лікар 
Матеріали по темі