Культура

Житомирський музично - драматичний театр завершує театральний сезон прем’єрою

20 June 2008, 10:30

„Божі тварі” -  така назва нової вистави. Хто розумніший - люди чи тварини? Хто живе лише за інстинктами, а хто розумом? Ці запитання під час перегляду виникають самі собою. І ще разом з героями розмірковуєш, а як би вчинив я. Драматург Марія Ладо, режисер Наталія Тимошкіна і художник Валерій Кулавін випробовують героїв вистави труднощами. Автори доводять, що бажання прийти на допомогу у скрутній  ситуації, а не слова - є мірилом людських почуттів.

Наталія Тимошкіна – режисер, художній керівник театру: «Мені б хотілося щоби ця вистава стала для публіки дорослої моментом покаяння і попередженням для молоді».

Тварини з вистави - не казкові персонажі. Вони насамперед уособлюють інший погляд на споконвічні людські проблеми. Вони завжди поряд: і у радощах, і у журбі.

У виставі поряд з досвідченими акторами грає молодь. Втім,  і ті, й інші зізнаються, що такі ролі грають вперше.

Інна Жигадло, артистка: «Корова – це не просто тварина казкова. Перш за все це істота, яка втілює образ жінки-матері. Грати не легко, але цікаво».

Михайло Баклан – заслужений журналіст України говорить: «З такою драматургією ми зустрічаємось вперше. Здається буде цікаво. Перевіримо на глядачах».

Прем’єра вистави „Божі тварі” відбудеться 25-го і 26-го червня. Глядачі сподіваються побачити захоплююче театральне дійство, а тому купують квитки вже зараз.

Леонід Харшан

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі