Події

Жительку Житомирської області, яка «зливала» окупантам інформацію про ЗСУ, взяли під варту без права внесення застави

10 June 2022, 11:11

Жительку Житомирської області, підозрювану у державній зраді, взяли під варту без права внесення грошової застави.

Про це 10 червня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За участі прокурорів Житомирської обласної прокуратури розглянуто клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою підозрюваній у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України)», – йдеться у повідомленні.

Позицію прокурора щодо застосування такого виду запобіжного заходу особі, що скоїла особливо тяжкий злочин, коли в країні триває війна з російською федерацією, підтримав Корольовський районний суд міста Житомира, взявши підозрювану під варту строком на два місяці без права внесення грошової застави.

У пресслужбі прокуратури нагадують, що підозрювану жительку Чуднівської територіальної громади, викрили і затримали 7 червня 2022 року, провели обшук у її помешканні та вилучили докази злочинної діяльності.

Наразі, за процесуального керівництва прокурорів Житомирської обласної прокуратури, триває досудове розслідування, яке проводять слідчі Управління СБ України в області.

За скоєний особливо тяжкий злочин передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк 15 років або довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Примітка прокуратури: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, 8 червня управління СБУ в Житомирській області повідомило про затримання жительки Житомирської області, агентки військової розвідки рф. Жінка передавала ворогу інформацію про місцезнаходження військових об’єктів та склади озброєння; підрозділи ЗСУ, їх чисельність, види озброєння, місця дислокації та напрямки переміщення, насамперед залізницею; геолокаційні дані про місця тимчасового перебування українських військових та місцевої тер оборони; дані про укриття чи підвальні приміщення будівель.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: СБУ зрада агент рф прокуратура держзрада запобіжний захід  
Матеріали по темі