Фоторепортаж

«Вперед, на Схід», «Боротися та знищити»: у житомирському музеї відкрили виставку патріотичних плакатів. Фоторепортаж

23 June 2022, 16:17

23 червня у Житомирському обласному краєзнавчому музеї відкрили виставку патріотичних плакатів “Мистецтво наша зброя”. На виставці представлені сучасні патріотичні плакати, а для створення ретроспективи з музейної експозиції підібрали і додали плакати, які поширювали у роки Другої світової війни. До кожного з плакатів є текстова анотація.

Частину експозиції складає добірка фотографій з наслідками “руського міра”, зроблених на півночі Житомирщини журналістами Назарієм Томчуком та Костянтином Кас'яном.

Автор сучасних патріотичних плакатів - художник з творчим псевдонімом Dennis Litvinoff. Він народився та виріс в українській діаспорі та вирішив окрім фінансової підтримки допомагати українцям підіймати бойовий дух своїм вмінням у цифровому дизайні.

На відміну від плакатів ХХ століття, сучасні плакати “живуть” переважно у мережі, тож такі виставки - можливість побачити плакати “наживо”.

Виставка у музеї триватиме до 23 липня. Вхід на виставку безкоштовний, проте кожен охочий може пожертвувати кошти на підтримку ЗСУ і покриття витрат організаторів.

Окрім експозиції у краєзнавчому музеї плакати можна побачити у вуличному середовищі - у дворі “Місцевого навколокультурного простору”.

Фоторепортаж Житомир патріотичний: чайові “на байрактар”, безкоштовна кава захисникам та мотиваційні зображення, дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виставка музей плакат краєзнавчий музей  
Матеріали по темі