Фоторепортаж

У Житомирі учні ПТУ створюють патріотичний мурал-фотозону в одному з дворів у центрі міста. Фоторепортаж

24 June 2022, 13:37

На одному з корпусів ДНЗ «Центр сфери обслуговування», що знаходиться в дворах у центральній частині міста учні закладу створюють патріотичний мурал-фотозону.

На одноповерховій будівлі зобразили Тризуб, застилізований традиційним для Житомирщини поліським розписом, та написали цитату з твору Тараса Шевченка.

Учні працюють більше як тиждень і кажуть, що завершать роботу до Дня Конституції.

Директорка закладу Світлана Мосейчук розповідає, що стінопис створюють учні, які навчаються за спеціальністю «Живописець» та мали проходити виробничу практику, тож вирішили поєднати потрібне з приємним та корисним – пройти практику, прикрасити один з корпусів та зробити для містян нову фотозону.

«Місце ми обрали невипадково – цей корпус, хоч і знаходиться у дворах, але тут дуже прохідна зона, багато молоді та дітей проходить повз. Хочеться, щоб люди бачили щось красиве та яскраве, не лише сірі будівлі. Кожен зможе зайти сюди та зробити собі гарне патріотичне селфі. Поліський розпис притаманний саме нашому регіону, тому вирішили використовувати його. Наша викладачка Алла Волошина займалася відродженням цього розпису, наші учні в цій техніці вже розписували свої виробничі приміщення, це вже як своєрідна візитівка», – розповіла директорка.

Нагадаємо, влітку 2020 року в Житомирі презентували відроджений поліський розпис.

Як повідомляв Житомир.info, на початку червня в Житомирі позаду кінотеатру «Україна» створили патріотичний мурал «Воля». Над його створенням впродовж двох тижнів працювали художники, волонтери та звичайні житомиряни. Цей мурал є третім етапом ініціативи «Мистецтво у бункері: арттерапія для дітей Житомира», яка відбувається в рамках проєкту «Підтримка мам та дітей в умовах війни в Україні».

4 червня до Дня пам’яті дітей, які загинули внаслідок російської агресії у Житомирі на стіні ліцею №25, зруйнованого російськими окупантами, створили карту з янголятами, які символізують дітей, постраждалих в області під час війни.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: стінопис мурал фотозона  
Матеріали по темі