Фоторепортаж

Як війна змінила інтер’єр робочого кабінету керівника Житомирської обласної військової адміністрації. Фоторепортаж

29 June 2022, 15:17

Війна забрала наші мрії та змінила плани. Для декого “відкоригувала” навіть побут, а також обстановку в оселі чи на місцях праці.

Зміни торкнулися, зокрема, й інтер'єру владних кабінетів. Начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко погодився влаштувати мініекскурсію своїм кабінетом для читачів Житомир.info.

Щоб потрапити сюди, довелося домовлятися за два тижні наперед – то через наради, то через обстріли Житомирщини та поїздки в постраждалі райони “господар” кабінету не мав вільного часу. Та все ж наприкінці робочого дня 28 червня, у День Конституції, Віталій Бунечко знаходить трішки часу на зйомку.

У кабінеті прибрано, а особисті речі складені акуратними стосами, разом з тим, помічники начальника Житомирської ОВА запевняють, що нічого не змінювали і не прибирали для журналістів.

З портретів у кабінеті – лише Шевченко на столі. Стіни прикрашає текст Гімну і Тризуб, картини з краєвидами Житомирщини.

Одразу привертає увагу те, що в кабінеті дуже світло – це не дивно, вікна кабінету не закладені мішками.

“Спочатку тут були мішки. Але я прибрав. Вирішив своїм прикладом показати людям, що життя триває. Проте тривогами ми не нехтуємо! На кожну тривогу усі йдемо в укриття!", - розповідає керівник ОВА.


"Насправді війна не дуже багато змінила в інтер’єрі. Додалося кілька сувенірів хлопці з ЗСУ подарували літак і танк з гільз.

На підвіконні “сувенір” з суботнього обстрілу (мова йде про ранок 25 червня, коли по Житомирській області ворог випустив близько 30 ракет, - авт.). Ми його передамо для експертиз.

Ще у кабінеті "оселився" тактичний рюкзак, з яким я ходжу. Тут все моє життя документи, мінімальний запас коштів, павербанки, зарядки, ключі та білизна. Я ношу його постійно, беру з собою по тривозі. Спочатку там було всього набагато більше, але дещо трохи виклав.

Шаф стало більше. У шафах тепер мій особистий одяг, білизна, сорочки, верхній одяг, військова форма. Тут я проводжу дуже багато часу, проте ночую у кабінеті рідко. Зазвичай у різних готелях. В орендованій квартирі від початку агресії навіть не ночував", – розповідає Віталій Бунечко, показуючи шафи. Окрім одягу, з початком повномасштабного вторгнення до його кабінету "переїхало" і взуття, яке стоїть на етажерці в одній з "таємних" кімнат.

Все інше у інтер'єрі, розповідає Віталій Бунечко, – з довоєнного життя. За три роки тут назбиралося пам'ятних подарунків, сувенірів. Для нагород і подарованих книг тут з'явилася нова шафа. Те, що залишилося "у спадок" від попередніх власників кабінету, теж тут зберігається.

"Я, як справжній поліщук, все тягну в хату і нічого не віддаю. Наприклад, я пів року не палю, але попільничку зі столу так і не прибрав", – сміється начальник ОВА. Він показує велику кількість стрічок, нагород та бейджів з різних заходів.

"Шафу для вина подарували друзі. А це сувеніри з крайньої поїздки у мирний Маріуполь. Ніж на столі теж з цієї поїздки, хоча це справжній американський бойовий ніж, він з українським прапором

Ікони деякі тут були, деякі подарували.

А це сувенір з Малинської паперової фабрики.

Справжнім оберегом для мене слугує візитівка мого тата. Після того, як тато помер, я її заламінував і вона завжди зі мною.

А тут символічний куточок. Ракета, бо ми космічна область. Танки подарував "бронетанковий".

“Буня! Буня! Виходь!”, – кличе Віталій Бунечко. З під столу повільно виходить заспаний мопс. Спочатку він ховається, демонструючи філейну частину, проте вже зовсім скоро починає активно тикатися носом у камеру і позувати.

Буні два з половиною роки і з початком війни він практично 24/7 знаходиться зі своїм господарем, навіть щодня ходить з ним на роботу. По секрету співробітники ОВА розповідають, що Буня (песик, - авт.) хоча іноді може захропти навіть на нараді, проте він справжній антистрес і дарує позитивні емоції всім довкола, відволікаючи від депресивних думок. Буня товариський, любить гуляти коридорами Житомирської ОВА, а ще він знає, що треба бігти у сховище, коли лунає сирена.

Як війна змінила інтер’єр робочого кабінету мера Житомира Сергія Сухомлина, дивіться у фоторепортажі, зробленому 8 червня 2022 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Бунечко ОВА кабінет  
Матеріали по темі