Місто

На Житомирщині міліція проводить операцію "Нічне місто"

23 June 2008, 10:45

Обговорювати сам факт існування секс-бізнесу в Україні зайве. Він є. Відділи боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми  органів внутрішніх справ держави, створені відносно недавно, якраз і покликані протидіяти цьому незаконному виду діяльності. Як свідчить аналіз його структури та динаміки розвитку,  нині відмічаються тенденції до підвищення ступеня організованості та ускладнення ієрархічної побудови злочинних груп, що діють у цій сфері.

Відповідно зростають рівень та масштаби секс-індустрії. У зв’язку зі спрощенням візового режиму прогнозується активізація так званого „сексуального туризму”, який полягає у використанні громадянами інших країн українських жінок та дітей для задоволення своїх статевих потреб, розбещення неповнолітніх, виготовлення порнографічної продукції тощо.

Відділ боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми УМВС України в області, спрямовуючи свою діяльність на викриття  місць розпусти і звідництва, фактів примушення чи втягнення в зайняття проституцією, виготовлення та розповсюдження предметів порнографічного характеру, сутенерство, розбещення неповнолітніх, активно протидіє розвитку секс-бізнесу на Житомирщині.

У рамках проведення профілактичних заходів під умовною назвою «Нічне місто», що тривають на території області упродовж другої половини червня,  працівниками відділу проводиться перевірка готелів, нічних розважальних закладів, саун, банно-оздоровчих комплексів та інших місць проведення дозвілля, а також кільцевих доріг і вулиць обласного та районних центрів з метою викриття злочинів зазначеної категорії та притягнення до адміністративної відповідальності осіб, які займаються проституцією.

Особлива увага приділяється виявленню фактів виготовлення, збуту і розповсюдження порнографічних предметів та творів, що пропагують культ насильства і жорстокості. З цією метою, як повідомив начальник відділу Віктор Курбатов, проводиться відпрацювання ринків та інших торговельних точок. Установлюються канали надходження такої продукції в Україну.

Хоча профілактичні заходи лише розпочалися уже є і перші результати.

Працівниками міліції задокументовано ряд злочинів, серед яких 1 факт торгівлі людьми, 2 звідництва, 2 випадки виготовлення та розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості.

         24-річна жителька Новоград-Волинського району звернулась до органів внутрішніх справ із заявою про те, що у грудні 2004 року невідомий чоловік запропонував їй працевлаштування за кордоном. Дівчина погодилась на обіцянки незнайомця про вигідні умови роботи та високу платню домогосподарки (або ж гувернантки) у багатому домі Об’єднаних Арабських Емірантів. Однак, реальність виявилась набагато прозаїчнішою. Після перетину кордону України у неї забрали документи, а потім просто продали у рабство в «омріяну країну багатства». Вирватись з полону дівчині вдалося лише за 3 роки.

Працівники міліції встановили особу та місце перебування незнайомця-продавця. Наразі вживаються заходи щодо його затримання.

Алла Ващенко,

ВЗГ УМВС

 

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі