Фоторепортаж

Сергій Притула у Житомирі зустрівся з волонтерами та розповів, чи буде оголошувати наступний збір. Фоторепортаж

5 July 2022, 18:15

5 липня з неофіційним візитом в Житомир приїхав громадський діяч, телеведучий та волонтер Сергій Притула. Він зустрівся з місцевими волонтерами, розповідав історії зі своїх волонтерських буднів, ділився досвідом власного фонду та ознайомився з роботою Волонтерського штабу Житомира.

«У нас тут одночасно кілька справ. Ми були у Бердичеві, завезли туди трохи допомоги для наших ССО і, крім цього, у нас ще є неофіційна зустріч з керівництвом області – наш фонд допомагає в певних проєктах, і ми зараз з директоркою фонду ідемо дивитися, чи все тут правильно використовується. Голова ОВА сказав, що хоче під’їхати познайомитися і разом подивитися, що ми тут робимо, одним словом. Коли ми дізналися, що наш маршрут пролягатиме через Житомир, ми одразу скомунікувалися, щоб заїхати до тутешнього волонтерського фонду, з такими чудовими показниками і великими об’ємами роботами. Ми вже встигли задружитися, тому що Житомир нам на волонтерський штаб в Київ привозив певну кількість тактичної медицини. Ми були дуже потішені. І зараз представники мого фонду почали комунікацію з вашими волонтерами на предмет подальшої синергії. Тому що зазвичай волонтерські фонди побіжно комунікують між собою, але якщо є можливість об’єднати зусилля – то це можливість наростити потужності, від цього виграють і житомирські волонтери, і наш штаб», – розповів Сергій Притула. Також він відповів на запитання, на що буде наступний збір коштів та куди витратять вже зібрані 600 млн грн, за які мали купити Байрактари.

«Ми поки що не плануємо збирати на щось наступне з причини того, що у нас стояла задача зібрати на три Байрактари. Вийшло, що коштів вистачало навіть на чотири. Турецька сторона прийняла рішення три Байрактари передати Україні безкоштовно. На зустрічі з міністром оборони було сказано, що гроші на четвертий Байрактар, які в нас є, можемо не давати, тому що Міноборони їх у достатній кількості вже законтрактувало. Ми також не можемо “а, нам три дарують, то давайте ще чотири докупимо”. Це так не працює. Відповідно, у нас зараз зекономлених 600 млн грн. Тобто, ми хотіли три Байрактари. Тепер у нас є три Байрактари і ще 600 млн грн, якими ми можемо користуватися. Зараз у нас достатньо тісна комунікація йде з Міноборони, ми їм запропонували кілька варіантів, як можна витратити ці кошти, і я вже навіть приглядався до деяких. Але вчора нам підсипали одну пропозицію… На жаль, поки ми це не зробимо, я вам не розкажу, але… ви охр***єте! Бо мені коли вчора сказали “А ми реально можемо це купити?”. За масштабами це буде дуже потужно. Грубо кажучи, це не цяцька, і я точно знаю, що наша розвідка і наша артилерія скажуть: ”Дай-но я тебе обійму і розцілую”», – розповів Сергій Притула.

Як повідомляв Житомир.info, на початку березня 2022 року містяни створили Волонтерський штаб Житомира, який тримає зв’язок з нашим військом і територіальною обороною.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: волонтер волонтерство Притула волонтерський штаб  
Матеріали по темі