Події

Закликав до співпраці з окупаційною адміністрацією держави-агресора: у Житомирській області СБУ викрило ще одного колаборанта

8 July 2022, 17:44

СБУ викрила чергового прибічника збройної агресії проти України: радомишлянин виправдовував злочинні дії армії рф в Україні та закликав до співпраці з окупаційною адміністрацією держави-агресора.

Про це 8 липня повідомила пресслужба СБУ у Житомирській області.

«На Житомирщині Слідчі Служби безпеки України повідомили про підозру місцевому мешканцю у виправдовуванні злочинних дій армії рф в Україні та закликах до співпраці з окупаційною адміністрацією держави-агресора. За даними досудового слідства, із початком повномасштабної агресії рф проти України уродженець Липецька (рф), нині – мешканець Радомишля, почав активно розповсюджувати деструктивний контент у забороненій в Україні соціальній мережі. У поширених публікаціях чоловік відкрито вітав окупацію рашистами міст і сіл України, вважав агресію рф виключно внутрішнім громадянським конфліктом та переконував у, на його думку, неминучості швидкої «беззастережної капітуляції» України», - йдеться у повідомленні.

СБУ повідомляє, що чоловік виправдовував агресію «асвабадітєлєй» необхідністю нібито «звільнення українського народу від «абсолютного зла, вирощеного в ідеологічних лабораторіях західних спецслужб, накачаного ненавистю та озброєного до зубів». При цьому у дописах він стверджував, що окупанти очищують нашу державу виключно від «бандерлогів, нациків і поліцаїв».

Під час санкціонованих обшуків за місцем проживання фігуранта справи правоохоронці вилучили мобільний термінал із доказами протиправної діяльності.

Прибічнику окупантів повідомлено про підозру за ч.2 чт.436-2 ККУ: виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників та ч.1 ст.111-1 ККУ: колабораційна діяльність.

У пресслужбі Житомирської обласної прокуратури надали деякі деталі.

«Кримінальні правопорушення скоїв 51-річний житель Радомишля, уродженець росії.

Так, протягом березня - початку квітня 2022 року, під час дії військового стану, підозрюваний у забороненій соцмережі схвалював різноманітні матеріали, у яких містилися виправдовування, заперечення збройної агресії російської федерації проти України. Особливий інтерес він проявляв до текстів та ілюстрацій, у яких висловлювалося негативне, зневажливе ставлення до суспільних процесів та подій в Україні, зокрема, учасників Революції Гідності. Фігурант справи захоплювався публікаціями, у яких йшлося про необхідність провести в Україні «денаціоналізацію» і «демілітаризацію», поновити радянські пам’ятники, а громадських активістів – «отморозков» і «бандітов» посадити у тюрму, бо «рассєя прішла надолго»», - зазначає прокуратура.

Нагадаємо, 24 червня пресслужба СБУ у Житомирській області повідомила про викриття чергової прибічниці агресії проти України: бердичівлянка героїзувала рашистських загарбників та захоплювалася їх так званими успіхами «у важкій боротьбі з фашистами недружніх держав».

Як повідомляв Житомир.info, 23 червня 2022 року прокуратура повідомила про викриття житомирянки в колабораційній діяльності: викладачка музичної школи заперечувала збройну агресію росії і зневажливо висловлювалася про українських захисників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: колаборант колабораціонізм СБУ 
Матеріали по темі