Події

​Замовляв насіння коноплі через інтернет та вирощував під хатою: у 52-річного жителя Житомирської області вилучили наркотиків на 80 тис. грн

17 July 2022, 09:58

У Коростишеві правоохоронці 15 липня провели санкціонований обшук за місцем проживання 52-річного містянина. У результаті вилучили ємності з рослинною масою, попередньо, висушеними коноплями, а також нарковмісні рослини, що вирощувалися на території домогосподарства. Вартість вилученого за цінами «чорного ринку» складає близько 80 тисяч гривень.

Про це повідомляють на сайті ГУНП у Житомирській області.

«Заходи поліції проводились під процесуальним керівництвом Коростишівської окружної прокуратури. Оперативники отримали інформацію про незаконну діяльність, пов’язану з наркотичними засобами, 52-річного жителя м. Коростишева. Відтак поліцейські отримали відповідну ухвалу суду та провели за місцем проживання чоловіка обшук. У результаті виявили у будинку ємності з подрібненою сухою рослинною масою, попередньо – наркотичною сировиною. Загальна вага таких «запасів» склала близько кілограма. Водночас на присадибній ділянці правоохоронці виявили 76 рослин коноплі, які господар вирощував. Попередньо, чоловік замовляв насіння нарковмісних рослин різних сортів через мережу Інтернет», - йдеться у повідомленні.

Працівники слідчо-оперативної групи відділу поліції №2 (м. Коростишів) Житомирського РУП задокументували всі обставини та вилучили виявлене.

Нині триває досудове розслідування, розпочате за ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) КК України.Серед іншого поліцейські з’ясовують мету, з якою чоловік розгорнув таку діяльність.

У поліції нагадують, що законодавством незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості 500 і більше рослин чи конопель у кількості 50 і більше рослин караються позбавленням волі на строк від 3 до 7 років. Окрім того, незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту також розцінюються як кримінальне діяння (ст. 309 ККУ). За це передбачено покарання від штрафних санкцій до 5-річного обмеження волі.

Також у поліції повідомляють, що 15 липня у Бердичеві поліцейські викрили «закладчика» наркотиків.

«15 липня під час оперативно-профілактичних заходів працівники кримінальної поліції виявили парубка, який поширював наркотичні засоби шляхом «закладок». Правоохоронці вилучили у нього 13 згортків з кристалічною речовиною, попередньо – наркотичним засобом. Розпочато досудове розслідування. Близько 10:00 на одній із вулиць райцентру оперативники Бердичівського райвідділу поліції звернули увагу на молодика, який підозріло поводився. Тож поліцейські запропонували йому надати особисті документи та відповісти на кілька запитань. Хлопець визнав, що займався розповсюдженням наркотичних засобів. Він розповів, що робив так звані закладки та показав, де саме залишив один із наркозгортків», - йдеться у повідомленні.

Працівники слідчо-оперативної групи райвідділу поліції задокументували обставини та вилучили 13 пакунків з кристалічною речовиною. Виявлене слідчі направили на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

Нині розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України. Поліцейські з’ясовують шляхи надходження наркотиків до розповсюджувача та інші обставини.

Як повідомляв Житомир.info, 13 червня поліцейські затримали чоловіка, який розповсюджував наркотики у Житомирі: з будинку вилучили майже пів мільйона гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: наркотики конопля Коростишів поліція  
Матеріали по темі