Суспільство

В Житомирській області тимчасово не працює 19 відділень міграційної служби, люди скаржаться на черги

19 July 2022, 13:58

У Житомирській області зараз працює всього шість структурних підрозділів міграційної служби.

Зранку, 19 липня, в управлінні Державної міграційної служби у Житомирській області чимало людей. Люди розповідають: черга тягнеться відучора, хтось, аби отримати послугу, прийшов ще о 6 ранку, однак не встигне сьогодні потрапити до потрібного кабінету, а деякі вирішили скласти списки на декілька днів вперед, аби черга не збилась.

«О пів шостій пришла. Сьогодні не встигну, записалася на завтра», - каже Наталія.

«Довго, тут нічого не розбереш. Чекаю на консультацію», - сказала Тетяна.

«Нічого не рухається, тут нічого не розбереш. Чекаєш, пришли о 8 ранку. Записали на якомусь листочку, там буде черга аж на післязавтра, а можливо ще пізніше. Треба чергувати вночі, щоб цю чергу не посунули. Отримати консультацію також неможливо», - ділиться Вікторія.


Чекають своєї черги й люди з області, кому треба просто забрати документи, адже у їх населеному пункті міграційна служба не працює.

«Ми вже 2,5 години тут. Черга дуже повільно йде. Не можу нічого сказати, можливо дійсно люди працюють, але зроблено не для людей. Мені треба забрати закордонні паспорти: свій та дитини. Ми подали в Радомишлі, а забрати вже треба тут. Гадаю, що ще годину побудемо, ми 46 в черзі, тому навряд сьогодні пройдемо», – говорить Люба.

Начальник управління ДМС у Житомирській області пояснює: зараз не працює 19 підрозділів – це тимчасове рішення, яке пов'язано з безпекою. Також в управлінні переконують, що роблять все можливе аби впоратися з навантаженням та не змушувати людей стояти в черзі.

«На сьогодні, ніякої ні реорганізації служби, ні скорочення підрозділів, які припинили надавати адміністративні послуги немає. Це все вимушений тимчасовий захід для збереження життя і здоров'я громадян та наших працівників, а також нашої техніки, на якій ми оформляємо паспорти для мешканців нашої області, громадян України. Тимчасово не працює 19 відділень. В середньому за день на Чуднівській, 105 обслуговуємо до 300 громадян. Ми вже збільшили кількість для оформлення документів: раніше було 4, зараз 6 людей. Залучили всі служби в управлінні, щоб максимально допомогти громадянам у максимально короткий термін оформити, або отримати документи. Що наш працівник пресслужби допомагає у видачі документів, що ресурсно-господарський сектор – всі можливі працівники залучені, щоб надати громадянам послугу у найкоротший термін», - розповідає начальник управління ДМС у Житомирській області Анатолій Федорчук.

Також зараз є затримки з видачею документів.

«Відповідно до закону громадяни проплачують за надану послугу. Так, є невелика затримка, через те, що доставка паспортних документів виготовлених здійснюють два рази на тиждень», - сказав начальник управління ДМС у Житомирській області Анатолій Федорчук.

Людей просять почекати з оформленням паспортів аби не створювати скупчення.

«Ми рекомендуємо громадянам у зв'язку з тим, що це тимчасовий захід, тимчасово закриті ці підрозділи, по можливості, у кого немає нагальної потреби, почекати деякий час, коли запрацюють відділення, щоб люди там отримати послуги або виготовлені паспортні документи», - закликав Анатолій Федорчук.

Коли відновлять роботи підрозділів поки не відомо. Про зміни у роботі обіцяють повідомляти на сайті ДМС України.

Нагадаємо, 5 липня 2022 року на сайті Управління ДМС у Житомирській області повідомили, що закрили частину секторів та відділів у селищах, що раніше були райцентрами.

dmmmmm

Як повідомляв Житомир.info, 13 червня 2022 року пресслужба Державної міграційної служби України інформувала, що Уряд затвердив експериментальний проєкт щодо оформлення ID-картки та закордонного паспорта громадянам України, які перебувають за кордоном.

Житомир.info,

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДМС міграційна служба паспорт закордонний паспорт черга 
Матеріали по темі