Фоторепортаж

Який вигляд мають стихійні сміттєзвалища у Житомирі, за ліквідацію яких комунальне підприємство готове заплатити 750 тис. грн. Фоторепортаж

15 August 2022, 16:31

Великі стихійні сміттєзвалища у центрі Житомира не лише псують естетичний вигляд міста, вони становлять загрозу екології та забруднюють навколишнє середовище. Два стихійних сміттєзвалища утворилися поблизу приватного сектору в старовинній частині міста Замкова гора, біля річок Кам’янки та її притоки Рудавки.

У яру за Подільською церквою вже понад 10 років накопичується стихійне сміттєзвалище. Зараз його площа сягає 1,5 га, а от висота нашарувань сміття у деяких місцях сягає 3,5 метра. На перший погляд, тут лише непрохідні хащі бур’янів. Проте тут протоптано багато стежок та доріжок, пройшовшись якими можна побачити велику кількість побутового сміття. Пластикові та скляні пляшки, будівельне сміття, побутові відходи, залишки іграшок “прикрашають” схили яру. Пройти тут досить важко, адже деякі стежки повністю встелені битим склом, а з боків височіють зарості отруйних борщівників вище людського зросту.




Сміттєзвалище над Мальованською набережною, по вул. Скульптора Олішкевича накопичувалося близько 20 років. Воно менше за розмірами, ніж попереднє - 400 м2, проте висота сміттєвих нашарувань тут місцями перевищує 3,5 метри. Стихійне сміттєзвалище розташоване одразу за житловим будинком. Тут у чагарники зайти неможливо - ноги одразу провалюються у товстий шар сміття. На вершині сміттєвої “гори” - одноразові маски, зів’ялі букети та гори побутового сміття. Внизу по схилах під сміттєзвалищем - житлові будинки.

Нагадаємо, 12 серпня КП «Автотранспортне підприємство 0628» Житомирської міської ради оголосило три тендери загальною вартість 1,2 млн грн на ліквідацію стихійних сміттєзвалищ. За ліквідацію сміттєзвалища, що утворилося у ярі за Подільською церквою та на вул. Скульптора Олішкевича, 4, комунальне підприємство готове заплатити по 375 тис. грн. За ліквідацію сміттєзвалища, що утворилося поблизу с. Клітчин, замовник готовий заплатити 450 тис. грн. Торги заплановані на 30 серпня 2022 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сміття сміттєзвалище КАТП 
Матеріали по темі