Місто

Виконком затвердив єдиний ескіз, за яким встановлюватимуть пам’ятники на житомирському військовому цвинтарі

7 September 2022, 12:17

На засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради 7 вересня затвердили уніфікований ескіз, за яким на Смолянському військовому кладовищі встановлюватимуть пам’ятники.

Щодо питання доповідав в.о. начальника управління комунального господарства міськради Віталій Шевчук.

«Прошу затвердити ескіз надгробку на могилах воїнів, що загинули у період військової агресії російської федерації. Цей ескіз був опрацьований з рідними та близькими загиблих воїнів, і більшістю голосів був підтриманий», – зазначив Віталій Шевчук.

Житомирський міський голова Сергій Сухомлин нагадав, що на виготовлення одного пам’ятника передбачено 50 тис. грн.

«Так, дійсно, ми запропонували батькам, рідним загиблих перейти до одного стандарту пам’ятника. На жаль, у нас, з 24 лютого особливо, велика кількість Героїв, які поховані на нашому військовому кладовищі. І в людей є різні фінансові можливості, тому ми запропонували, і на сесії міської ради депутати підтримали виділення коштів на встановлення кожного пам’ятника 50 тисяч гривень з міського бюджету. Ми запропонували рідним декілька ескізів пам’ятників. Вони, правда, приблизно два місяці вирішували, проголосували. І ось саме такий стандарт буде встановлюватися на нашому військовому кладовищі», – зауважив мер

Згодом на своїй Facebook-сторінці Сергій Сухомлин показав ескіз надгробка, який обрали рідні загиблих Героїв.

«Я дякую депутатам, що підтримали нашу ініціативу. Відтепер маємо уніфікований ескіз пам’ятника. Родини не витрачатимуть гроші. Місто бере на себе це фінансове навантаження. Подвиг кожного воїна — немає ціни. Це святий вчинок», – акцентував міський голова.

Як повідомляв Житомир.info, 30 травня 2022 року Житомирський міський голова Сергій Сухомлин розповів, що на Смолянському військовому кладовищі у Житомирі варто встановити пам’ятники за єдиним стандартом. Цього ж дня мер обговорив це питання з рідними загиблих захисників. На позачерговій сесії Житомирської міської ради 31 травня депутати ухвалили рішення про виділення з бюджету 5 млн грн на фінансування виготовлення пам’ятників – по 50 тис. грн на кожен.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кладовище військове кладовище Смолянське кладовище військовий військовослужбовець загиблий захисник  
Матеріали по темі