Фоторепортаж

Шкарпетки для воїнів: житомиряни можуть долучитися до акції та зігріти військових. Фотоісторія

15 September 2022, 17:19

У холі Житомирської міської ради сьогодні величезна коробка та пакети з нитками: жовті, червоні, сині, марунові та зелені кольори, стара пряжа й сучасна нова вовна: великі і маленькі мотки. Її принесли небайдужі містяни для того, щоб майстрині могли сплести шкарпетки для наших захисників.

Ледь стримуючи сльози, керуюча справами виконавчого комітету Ольга Пашко дістає з пакета нитки - нові, щойно з магазину. Каже, що принесли їх старенькі бабусі. Змогли купити лише кілька мотків, проте були дуже раді, що хоч так можуть зігріти воїнів.


Жінка розповідає, що в'язані шкарпетки - це символ нашого тепла і любові, всього доброго і хорошого, що передасть наше тепло для бійців на передову.

"Розумієте, шкарпетки у військових - це витратний матеріал. Вони в окопах не мають змоги випрати їх, тож дуже часто шкарпетки з магазину є одноразовими - вони носять їх, скільки це можливо, а потім викидають. В'язані вручну шкарпетки мають іншу мету. Вони для того, щоб коли військовий матиме час на відпочинок чи на якусь годину для сну, міг перевдягнутися у теплі шкарпетки, зв'язані з любов'ю, знявши з замерзших, промоклих ніг взуття, щоб він міг відчути нашу турботу", - говорить Ольга Пашко.

Житомирянка Тетяна прийшла за нитками. Розповідає, що плетіння - гарне заняття на холодні осінні вечори, це її хобі, і вона планує сплести більше десятка шкарпеток для воїнів.


Волонтерка Олеся розповідає, що за тиждень сплела 5 пар шкарпеток. Плете вона їх під час прослуховування богослужінь та вкладає у них добрі і теплі свої відчуття. У її шкарпеток власний фірмовий знак - бантики з червоної та чорної ниточок.



Ініціаторами акції стали військові. Через поранення вони не змогли повернутися у стрій і тому почали волонтерити. Однією з ініціатив стали домашні теплі шкарпетки на передову.

Житомирська міська рада підтримала у соцмережах цю ідею.

«Шкарпетки для військових! Матеріалів уже вдосталь, ниток вистачає, потрібні руки! Охочі допомогати та в’язати шкарпетки для наших Захисників та Захисниць — звертайтесь у ЦНАП: вул. Михайлівська, 4», - написала пресслужба Житомирської міської ради на Facebook-сторінці.

Долучитися до акції та зігріти захисників може кожен - для цього не обов'язково потрібно вміти плести шкарпетки. Можна принести теплі шерстяні нитки. А ті, хто вміє в'язати шкарпетки, може прийти взяти нитки додому та сплести свою теплу пару шкарпеток, щоб захистити від холодів ноги наших захисників.

Нагадаємо, 13 серпня журналісти Житомир.info проводили опитування, аби дізнатися чим і як житомиряни допомагають Збройним Силам України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шкарпетка військовий акція 
Матеріали по темі