Місто

В Житомирі перевіряють інформацію про замінування шкіл, учнів евакуювали з будівель

23 September 2022, 11:02

В Житомирі 23 вересня зі шкіл евакують учнів у зв’язку з повідомленням про замінування.

Про це Житомир.info повідомили читачі.

В поліції інформацію про отримання повідомлення щодо замінування закладів освіти підтвердили.

«До поліції, починаючи з 10:15, надійшло кілька повідомлень з ряду шкіл міста Житомира про нібито замінування навчальних закладів. На даний час правоохоронці перевіряють цю інформацію, обстежують вказані навчальні заклади. З дітьми проведено евакуацію та інші заходи для їх убезпечення», - розповіли Житомир.info в пресслужбі поліції області.

Міська рада теж підтвердила інформацію про тривожне повідомлення та надала список шкіл.

«На електронну адресу десяти шкіл Житомира надійшло повідомлення про замінування. Це ЗОШ №21, 5, 27, 10, 12, 15, 28, ліцей №24, гімназія №1, школа «Ор Авнер». Текст повідомлення однаковий. Список шкіл станом на 10:40. Дітей евакуйовано. На місці працюють правоохоронці», - інформує міська рада.

Об 11:25 міська влада закликала батьків по можливості забрати додому дітей із шкіл, яким надійшло повідомлення про замінування.

«Батьки, дітей із шкіл, яким надійшло повідомлення про замінування, евакуювали. Однак, скільки часу займе робота саперів та правоохоронців – невідомо. Поставтеся до ситуації із розумінням та по можливості забирайте дітей додому. Безпека у такий складний для країни час – понад усе», - йдеться у повідомленні міської ради.

Нагадаємо, у Житомирі 6 вересня правоохоронці та інші служби двічі приїжджали до ТРЦ «Глобал», аби перевірити інформацію про замінування. 8 вересня через повідомлення про замінування знову евакуювали людей з ТРЦ «Глобал», що на вулиці Київській.

Як повідомляв Житомир.info, 1 серпня 2022 року правоохоронці та інші служби перевіряли інформацію про замінування Житомирського апеляційного суду, що на вулиці Святослава Ріхтера в обласному центрі, а також ТРЦ «Глобал» на вулиці Київській. Жодних вибухонебезпечних предметів чи речовин не виявили.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: школа замінування поліція  
Матеріали по темі