Місто

На забігу «Поліська осінь» у Житомирі збирали гроші на теплі речі для військових

1 October 2022, 15:02

Понад десять років поспіль у Житомирі традиційно на початку жовтня проходить легкоатлетичний крос «Поліська осінь». Цьогоріч захід зібрав бігунів не лише Житомирської області, а і з інших регіонів України.

«Загалом зареєструвалося близько 300 учасників. Є дівчата, є хлопці, дуже заряджені. Розуміємо, що часи непрості, дякуємо ЗСУ за можливість проводити такі змагання, за те, що вони попри все відбуваються, об’єднують спортсменів, показують молоді гарний приклад і заряджають боротися далі», – розповідає начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради Ірина Ковальчук.


На відміну від попередніх забігів, цьогорічний проводять із благодійною метою. За участь у забігу дистанцією в 5 та 10 км спортсмени вносили посильну суму до скриньки. Надалі усі зібрані гроші підуть на купівлю теплих речей для захисників, які нині боронять країну на передовій.

«Наразі багато членів нашого клубу воює на російсько-українській війні, тому організовуємо таке змагання. І ми маємо дві мети: по-перше, благодійна мета – зібрати для наших захисників на теплі речі, на дрони. Друга мета – ми бачимо, що людям потрібна енергія для життя, якийсь позитив, і вони шукають позитив у тій справі, якою вміють займатися. Перед самою реєстрацією вдалось зібрати близько 20 тис. грн. Я бачив по скриньці, що ми можемо наблизитись до 50 тис. грн, навіть більше. І це дуже класно, адже на ці гроші ми зможемо забезпечити теплим одягом близько 100 осіб», – каже член правління спортивного клубу «Полісся UA» Максим Синенко.

З огляду на воєнний стан, у цілях безпеки не всі охочі змогли взяти участь у забігу «Поліська осінь», але засмучуватись не варто, зауважують організатори. Адже трансформувати бігові кілометри у допомогу для ЗСУ можна поза його межами, доєднавшись до благодійної ініціативи «Разом», яку спільно створили спортивні бігові клуби Житомира.

Нагадаємо, 4 вересня 2022 року у Житомирі більше 300 людей долучилися до благодійного забігу на підтримку українських дітей «Back to school».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: забіг "Поліська осінь" благодійність спорт Ковальчук  
Матеріали по темі