Влада

Житомирська бригада Сил територіальної оборони ЗСУ отримала бойовий прапор

3 October 2022, 09:43

П'ять бригад Сил територіальної оборони Збройних Сил України отримали Бойові прапори.

Про це 2 жовтня повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

«Вручення Бойових прапорів — це визнання бойових заслуг підрозділу. Знамена малинового кольору (як кольори козацьких стягів малинової барви) із написом «За Україну, за її волю» та назвою підрозділу отримали бригади, які відзначилися у боях», - йдеться у повідомленні.

Прапори отримали:

103 окрема бригада Сил територіальної оборони Збройних Сил України;

108 Дніпропетровська окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ;

110 Запорізька окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ;

115 окрема Житомирська бригада Сил територіальної оборони ЗСУ;

241 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ.

Бойові прапори командирам військових частин вручали перший заступник міністра оборони України генерал-полковник Іван Руснак та Командувач Сил ТрО ЗСУ генерал-майор Ігор Танцюра.

«Сили територіальної оборони взяли до своїх лав понад сто тисяч українців, які, разом з іншими видами й родами військ ЗСУ, захищали Київ, Суми і Чернігів, пильнують рубежі на півночі, тримають оборону Харкова, Миколаєва та Запоріжжя, звільняють Харківщину, Донеччину та Херсонщину. Завдяки сміливості та стійкості наших воїнів було зламано плани ворога», - зазначає Генштаб ЗСУ.

Про сили територіальної оборони згадав і президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні 2 жовтня.

«Дякую воїнам 127-ї бригади тероборони за захист Харкова і звільнення території Харківщини. Воїнам 110-ї бригади, які хоробро дають відсіч окупантам на Запорізькому напрямку. Воїнам 129-ї бригади мого рідного Кривого Рогу, які відзначились хорошими результатами і звільнили зокрема Архангельське та Миролюбівку. Воїнам 115-ї бригади тероборони, які зробили чималий внесок у захист Житомирщини. А також воїнам 117-ї бригади, які захищають північно-східний напрямок на Сумщині», - наголосив президент.

Начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко теж привітав бійців тероборони зі святом та виклав портрети воїнів 115-ї бригади ТрО (фотограф Володимир Хоменко).

«Прості люди: інженери, продавці, освітяни, електромонтери, водії та багато інших простих людей з Житомирщини стали основою нашої 115-ї бригади територіальної оборони. І вона разом з іншими бригадами, як вже невіддільна частина Збройних сил України, не лише зупинила російську навалу, а й погнала її назад. Ви показали, що сила українського духу, тяжка праця та величезна мотивація захистити свій дім, творять дива», - йдеться у повідомленні.

А самі бійці записали відео:

Нагадаємо, у Житомирському міському об’єднаному центрі комплектування та соціальної підтримки 24 лютого були черги з резервістів та добровольців.

Як повідомляв Житомир.info, на початку серпня 2022 року в рамках робочого візиту до Житомирської області заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко та представники обласної влади перевірили хід робіт з посилення обороноздатності області та укріплення державного кордону між Україною та білоруссю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ТрО прапор територіальна оборона 115 бригада ЗСУ Бунечко тероборона 
Матеріали по темі