Фоторепортаж

У Житомирі влаштували виставку картин 12-річної художниці, щоб зібрати на тепловізори для військових парамедиків. Фоторепортаж

3 October 2022, 17:04

У Житомирі в Домі української культури 3 жовтня відкрили виставку картин «Те, що можу» 12-річної Уляни Малафійчук. Це перша персональна виставка юної художниці, яка ще й має благодійну мету.

Дівчинка вирішила продати усі свої картини, коли довідалася, що підрозділу її брата потрібні прилади нічного бачення. Брат Уляни - військовий парамедик у добровольчому батальйоні.

«Я виросла у квартирі, де було багато картин - мій дідусь був художником і я надихалася його роботами. Я з дитинства любила малювати, а років з 8 почала займатися професійно. Спочатку я малювала просто для себе. Мій брат сказав, що йому потрібен прилад нічного бачення, і у нас з мамою виникла така ідея - влаштувати виставку моїх робіт і виставити ці картини на продаж. Так я хочу підтримати свого брата. Тут є різні серії - абстракції, натюрморти, пейзажі», - розповіла Уляна Малафійчук.

Усього на виставці представлено 54 картини. Кожен з відвідувачів може придбати картину, яка сподобалася, або просто задонатити на спеціальний рахунок.

Виставка триватиме з 3 до 21 жовтня у Домі української культури з понеділка по суботу з 10:00 до 19:00

Нагадаємо, у Житомирі з 8 вересня і до 9 жовтня триває онлайн-аукціон зустрічей, речей та послуг. Мета організаторів БФ «Янголи Армії» та БФ «Справжні Українці» - зібрати 100 тисяч гривень на термоодяг для 1-го десантно-штурмового батальйону 95-ї ОДШБр.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виставка благодійність військовий парамедик Малафійчук 
Матеріали по темі