Події

Перебував на умовно-достроковому звільненні: юнака з Новоград-Волинського району, який вкрав майже 3 млн грн, взяли під варту

6 October 2022, 17:05

Жителя Новоград-Волинського району, підозрюваного у викраденні майже 3 млн грн у Ярунській громаді, взяли під варту з правом внесення застави на суму 780 тис. грн.

Про це 6 жовтня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За участі прокурора Новоград-Волинської окружної прокуратури розглянуто клопотання про обрання запобіжного заходу підозрюваному у таємному викраденні майна в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 185 КК України)», – йдеться у повідомленні.

За результатом розгляду, Новоград-Волинським міськрайонним судом винесено ухвалу щодо застосування особі тримання під вартою з правом внесення грошової застави на суму 780 тис. грн.

Слідство встановило, що крадіжку скоїв 18-річний житель Новоград-Волинського району, перебуваючи на умовно-достроковому звільненні за раніше скоєний злочин проти власності.

«Так, того вечора, 03.10.2022, знайомий односельчанин, син господарки будинку, запросив його додому, де вони розпивали алкогольні напої. Коли ж після тривалого застілля хлопець заснув, підозрюваний знайшов у помешканні металевий сейф із грошима, прихопив ще й ювелірні вироби та залишив місце злочину. Зламавши сейф та діставши звідти долари США, євро та значну кількість гривень – загалом 2,7 млн грн, поспішив до Житомира за покупками», – нагадують у прокуратурі обставини події.

Вже наступного дня зловмисник встиг придбати автомобіль марки BMW та інші речі і збирався поїхати до Києва, однак був оперативно затриманий правоохоронцями.

Наразі йому повідомлено про підозру.

Досудове розслідування, за процесуального керівництва Новоград-Волинської окружної прокуратури, проводить Новоград-Волинський райвідділ поліції.

У разі доведення вини підозрюваного у скоєному, суд може призначити йому покарання у виді позбавлення волі строком від 7 до 12 років.

Нагадаємо, 4 жовтня 2022 року в Ярунській громаді Новоград-Волинського району Житомирської області 18-річний хлопець викрав із будинку приятеля сейф, в якому було близько 3 млн грн. Того ж дня парубка затримали у Житомирі. На вкрадені гроші він уже встиг придбати вартісну автівку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пограбування грабіж крадіжка Новоград-Волинський район Ярунська громада запобіжний захід прокуратура  
Матеріали по темі