Місто

Батьки, учні, та педагогічний колектив приватної школи «Всесвіт» пікетуватимуть Житомирську мерію. 5 ФОТО

25 June 2008, 16:18

Проводити уроки перед стінами Житомирської мерії 1 вересня збираються розлючені батьки, чиї діти навчаються в   україно-італійській школі «Всесвіт».  Цей навчальний заклад може не відкритися, через величезні фінансові дірки, які залатувати просто нічим.  Нині у  школі навчається декілька дітей з особливими потребами. Маленького Даніка, хворого на ДЦП, у перший клас  щодня привозить мама. Він не може самостійно ходити, у нього слабко розвинені рухи, але має хист до навчання і дуже комунікабельний. У те, що хлопчик навчиться виводити ледь розбірливо літери  ніхто до останнього не вірив. Але це диво сталося за рік наполегливої праці вчительки, батьків і самого учня. За цей невеликий період навчання у школі Данік став душею колективу. Вчителі переконані, що якщо школу закриють, це може неабияк  психологічно травмувати дитину.

 

 

 

 

 

 

"Наш педагогічний колектив не мав досвіду працювати з такими дітьми, як Данік. Однак, у нас вийшло. Тепер ми плануємо спільно  з італійськими педагогами розпочати унікальний соціальний проект, який мав би підготувати українські школи та педагогів до того, щоб діти з особливими потребами, навчалися разом з іншими учнями, щодня відвідували школу, а  не здобували освіту вдома або у спецшколах. Однак, нам надзвичайно важко самотужки долати фінансові бар’єри»- говорить директор україно - італійської школи «Всесвіт» "Дмитро Стецюк.

До цього часу цей навчальний заклад існував  за рахунок фінансів італійських партнерів та батьків. Від держави школа не отримувала ні підручники, ні кошти на харчування молодших школярів, а також жодного разу не проплачувалися інші види соціальних виплат. Це заборонено буквою закону.

За словами директора Дмитра Стецюка попит на здобуття освіти у школі «Всесвіт» цьогоріч стрімко зріс а також  швидко побігли вгору ціни за оренду приміщення та комунальні послуги. Наразі коштів іноземних партнерів уже не вистачає. Тому педагогічний колектив навчального закладу звернувся в  Житомирську мерію з проханням надати часткове фінансування з місцевого бюджету, або ж хоча б трохи знизити орендну плату. На, що як  кажуть отримав «от ворот, поворот», навіть стосовно оренди.   В міській раді їм повідомили, що якщо вони  самі не зможуть  далі утримувати приватну школу «Всесвіт», то нехай батьки влаштовують своїх дітей у державні навчальні заклади. Знайти без сторонньої підтримки 800 тисяч гривень, в буквальному розумінні цього слова, рівнозначно подвигу Геркулеса. Але тут не складають руки і вірять, що ця ситуація змінить своє русло на їхню користь.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі