Новини компаній

Співбесіда англійською: 3 корисних поради

18 November 2022, 15:06

Співбесіда англійською – це серйозне випробування, якщо ви кожен день не спілкуєтесь іноземною мовою. Але завдяки корисним порадам експертів можна показати клас та отримати бажану роботу.

Публікації блогу IT-рекрутингової агенції ITExpert нададуть інформацію про те, якою повинна бути підготовка до співбесіди англійською, які питання чекають на кандидатів під час робочого інтерв’ю. Вся інформація в блозі ITExpert постійно оновлюється, щоб надати читачам лише актуальні поради. Тож варто читати його як новачкам, так і IT-фахівцям.

Підготовка – найважливіший етап

Зазвичай під час інтерв’ю HR-фахівці ставлять стандартні питання на кшталт «Why should we hire you?» чи «Where do you see yourself in 5 years?». Не треба зубрити відповіді на пам’ять, це вам лише нашкодить. Корисним буде заздалегідь подумати, що можна цікавого розповісти наймачу.

Якщо під час розмови англійською ви почуваєтесь не дуже впевнено, то будете запинатися та плутатися у словах, якщо завчасно не підготуєтесь. Може спостерігатися ланцюгова реакція, коли помилка призводить до хвилювання, що викликає ще більші помилки. Рекомендується завчасно записати в нотатник самопрезентацію та перечитати текст безпосередньо перед співбесідою.

Якщо спеціальність має багато специфічної термінології, то вивчити її слід заздалегідь.

Зберігайте спокій

Співбесіда – це стрес, але якщо її проводять нерідною мовою, то це подвійний стрес. Якщо ви відчуваєте сильне хвилювання перед співбесідою, то вам допоможе дихальна вправа:

  • зробіть 10 глибоких вдихів та видихів;
  • вони повинні бути повільними;
  • намагайтесь повністю концентруватися лише на диханні.

Доречно попередити HR-фахівця про ваше хвилювання, про те, що ви дуже бажаєте отримати цю посаду.

Також під час інтерв’ю ви неодмінно почуєте каверзні та дивні запитання, адже існує методика розхитування емоційного стану шукача. Це допоможе перевірити вміння мислити та розкриє комунікативні навички. Головне – не ніяковіти, рекомендується взяти трохи часу на роздуми.

Розповідайте простими словами

Звісно, ви бажаєте продемонструвати високий ступінь володіння мовою. Але це нераціональна поведінка. Складніші фрази – це вищі шанси зробити помилку. Саме тому краще використовувати лише прості слова, уникати рідкісних фразеологізмів та складних конструкцій.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі