Місто

У Житомирі відкрився «Офіс підтримки» для військовослужбовців та їхніх родин

30 November 2022, 16:15

У Житомирі на базі Прозорого офісу (на площі Польовій, 8) відкрили «Офіс підтримки» для захисників і захисниць України та їхніх сімей. Останні можуть тут віднайти не лише психологічну, юридичну, а й інформаційну допомогу.

«Інформаційні послуги, юридичні, психологічна підтримка, послуга посередництва, переадресації. Будь-які види послуг, питання життєві, базові з якими зіштовхується сім’я, ми беремо на себе відповідальність і повноваження допомагати у вирішенні їх. Ми будемо планувати не тільки роботу стаціонарну, а і роботу, яка включає індивідуальну підтримку, групову роботу. Також плануватимемо мобільну роботу, щоб ми могли надавати послуги сім’ям наших захисників за місцем їх проживання», - розповідає директорка Житомирського міського центру соціальних служб Ольга Юрченко.

Психологиня Вікторія з перших днів у команді «Офісу підтримки». Дівчина зізнається: ні на мить не пошкодувала за своє рішення й згадує одну з перших зустрічей в офісі, коли той тільки-но запрацював у тестовому режимі. Тоді, каже, спілкуючись з матір’ю загиблого героя остаточно переконалась, що обрала правильний шлях.

«Ми провели три консультації з цією матір’ю і після другої, вона мені сказала, що їй захотілось знову жити. Я взагалі не сентиментальна людина, але після цих слів сльоза проскочила і у такі моменти розумієш, наскільки це важливо і є моє бажання їм допомогти пережити це, впоратися і зробити кроки до повернення до життя», - говорить психологиня «Офісу підтримки» Вікторія Амелічкіна.

Створити «Офіс підтримки» вдалось завдяки ГО «Інноваційні соціальні рішення» та програмі, що впроваджується фондом «Народонаселення» ООН в Україні за фінансової підтримки ЄС. Програмна директорка громадської організації пані Анастасія називає проєкт унікальним, адже фахівці офісу, окрім іншого, консультуватимуть і допомагатимуть в розвитку бізнесу, шляхом грантингу.

«І це вперше в історії України, коли громадський сектор виділяє фахівця для написання проєктів, щоб люди могли звернутися, підготувати якісний бізнес-план, грантову заявку, зробити все по канонам проєктного менеджменту, що значно підвищить шанс на отримання фінансування. Ми даємо старт по всій Україні, щоб люди розуміли, що вони відповідальні за своє благополуччя і що саме за рахунок грантингу можна отримати кошти на відновлення своєї домівки, отримати кошти на релокацію бізнесу, ветеранський бізнес», - коментує програмна директорка ГО «Інноваційні соціальні рішення» Анастасія Ляднєва.

Загалом такі офіси підтримки діють у трьох містах України.

«В Ірпені у нас фокус більше іде на психологічну підтримку населення. У Житомирі іде фокус на роботу із сім’ями військовослужбовців. У Миколаєві у нас фокус на виключно гуманітарну підтримку. Ми намагаємось водою, продуктами, засобами гігієни, теплими речами забезпечити містян і також надати психологічну допомогу», - додає програмна директорка ГО «Інноваційні соціальні рішення».

Нагадаємо, 19 жовтня у Житомирі відкрили «Соціальну кухню», де готують з душею та підтримують відвідувачів добрим словом.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: "Офіс підтримки" військовослужбовець військовий допомога 
Матеріали по темі