Суспільство

Пилип Будківський з житомирського «Полісся» – найкращий гравець першої ліги

5 December 2022, 16:13

FootBoom називає найкращого гравця першої ліги за підсумками осінньої частини сезону 2022-23.

Не віриться, якщо чесно. Вже сьомий рік ми визначаємо найкращого футболіста першої ліги. А таке враження, наче вчора все це "закрутилося".

Настав час назвати ім'я нового героя. 25 виконавців претендували на титул (торік - 21) з десяти клубів. Найбільше кандидатів від "Полісся" (п'ять). Представник цього клубу - форвард Пилип Будківський - і посів перше місце в опитуванні, він набрав 38 очок. На 18 очок менше у нападника "Металурга" Олексія Сидорова, який фінішував другим. В активі півзахисника "Карпат" Дениса Кожанова, що замкнув чільну трійку, лише 10 залікових пунктів.

Уперше в історії референдуму FootBoom переміг гравець житомирського клубу. В минулі роки титул діставався п'ятьом українцям і одному легіонеру: 2016-й - Руслан Степанюк ("Верес"), 2017-й - Олександр Акименко ("Інгулець"), 2018-й - Сергій Кравченко ("Дніпро-1"), 2019-й - Денис Кожанов ("Волинь"), 2020-й - Артур Авагімян ("Чорноморець") і 2021-й - Фарес Балулі ("Металіст").

Традиційно нагадуємо про систему голосування. Наставники 16 клубів першого дивізіону називають свої варіанти трієчок. Щоб уникнути упередженості та необ'єктивності - без урахування своїх підопічних. За перше місце нараховується 5 балів, за друге - 3 і за третє - 1. Переможець визначається за найбільшою кількістю набраних очок. Якщо два і більше конкурсантів набрали однакову суму, перевага надається тому, хто має більше перших та/або других місць.

FootBoom

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: футбол ФК "Полісся" Будківський 
Матеріали по темі