Суспільство

З початку війни у Житомирській області майже 2 тисячі переселенців шукали роботу через центри зайнятості, 70% з яких – жінки

8 December 2022, 09:25

За час повномасштабної війни росії проти України до підрозділів служби зайнятості на Житомирщині станом на 7 грудня звернулись 1875 вимушено переміщених українців.

Про це 7 грудня повідомляє пресслужба Житомирського обласного центру зайнятості.

«Найбільше приїжджих безробітних було зареєстровано у Житомирському, Новоград-Волинському і Коростенському міських центрах зайнятості (453, 184 і 152 особи відповідно) та Андрушівській районній філії (123 особи). Переважають шукачі роботи з Донецької області, міста Києва і Київської області, а також Луганської, Харківської й Херсонської областей. 70% серед них – жінки. Роботу на території Житомирщини вдалося знайти для 560 вимушених переселенців. Найбільше працевлаштованих – у Житомирі й наближених до нього громадах, а також на Звягельщині, Андрушівщині, Коростенщині, Бердичівщині, Брусилівщині та Хорошівщині», - йдеться в повідомленні.

Вони заповнили вакантні місця на підприємствах різних сфер діяльності, найбільше - в переробній промисловості, торгівлі, сільському господарстві, адміністративному обслуговуванні й охороні здоров’я.

Станом на 1 грудня продовжували користуватись послугами Житомирської обласної служби зайнятості 490 українців, котрі виїхали з небезпечних регіонів країни.

Маєте запитання щодо діяльності служби зайнятості – телефонуйте на «гарячі» лінії 063-214-41-75 і 097-417-84-96 або пишіть у телеграм-чат обласної служби зайнятості https://t.me/DCZ_Zhytomyr.

Нагадаємо, станом на 7 грудня у медичних закладах Житомирщини працевлаштовані понад 70 внутрішньо переміщених медиків.

Як повідомляв Житомир.info, за період з 24 лютого по 31 жовтня 2022 року підрозділи Житомирської обласної служби зайнятості допомогли працевлаштуватися 511 українцям, які втекли від війни з районів проведення бойових дій. Більшість переміщених співвітчизників поповнили підприємства переробної промисловості, а також заклади сфери торгівлі, підприємства сільського господарства, установи адміністративного обслуговування й охорони здоров’я.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: центр зайнятості вакансія працівник працевлаштування робота переселенець переселенці ВПО 
Матеріали по темі