Економіка

«Укренерго» про наслідки обстрілів 16 грудня: найбільших уражень зазнали північний, південний і центральний регіони

16 December 2022, 13:54

Через ворожі обстріли 16 грудня суттєво збільшився дефіцит електроенергії, аварійні відключення запроваджені в усіх областях.

Про це повідомляє НЕК «Укренерго».

«Сьогодні ворог знову завдав масований ракетний удар по енергетичній інфраструктурі України. За оцінками військових, на наші енергооб’єкти летіло близько 70 ракет. Це вже 9 цілеспрямована терористична ракетна атака росії на енергосистему України. Основною ціллю знов стали магістральні мережі та об’єкти генерації. В результаті обстрілів в системі суттєво збільшився дефіцит електроенергії, який і до цього був значним. На жаль, є влучання. Найбільших уражень зазнали північний, південний і центральний регіони. Там, де це зараз можливо, ремонтні бригади вже оцінюють обсяг пошкоджень та розпочинають ремонтно-аварійні роботи. Енергетики тримають ситуацію під контролем. Попри всі пошкодження та завдяки професійній роботі енергетиків в енергосистемі зберігається стабільна частота 50 Гц, працюємо синхронно з європейською континентальною мережею», - йдеться у повідомленні.

Наразі по всій території України діє режим аварійних відключень. Зважаючи на те, що це вже 9 хвиля ракетних ударів по енергетичних об’єктах, відновлення електропостачання може зайняти більше часу, ніж раніше. Пріоритетно електроенергія буде подаватись на об’єкти критичної інфраструктури: лікарні, водоканали, об’єкти теплопостачання, очисні споруди.

Нагадаємо, в Коростені о 9:18 чули два вибухи, о 9:37, начальник обласної військової адміністрації Віталій Бунечко повідомив, що вибухи на Житомирщині – вдала робота ППО. Згодом мер Коростеня Володимир Москаленко поінформував, що на території громади є влучення російської ракети, електропостачання відключене. Після відбою повітряної тривоги, яка тривала більш ніж 4 години, начальник ОВА розповів, що по Житомирській області випустили дві ракети, одну з яких збили, жертв та постраждалих немає.

Як повідомляв Житомир.info, 16 грудня 2022 року після 8:00 по всій території України була оголошена повітряна тривога: мер Житомира Сергій Сухомлин повідомив про запуск ворожих ракет з півночі, а начальник ОВА попередив, що у зв’язку із загрозою ракетного удару буде відключене електропостачання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: обстріл Укренерго енергосистема електроенергія ракетний удар аварійні відключення 
Матеріали по темі