Події

Закарпатські поліцейські викрили наркобізнес, до організації якого причетні житомиряни: вилучили товар на 45 млн грн, зброю та 14 автомобілів

21 December 2022, 12:42

Співробітники поліції Закарпаття провели спецоперацію по ліквідації масштабного наркобізнесу. Як наслідок, з незаконного обігу вилучено наркотиків на 45 мільйонів гривень. Організаторів та основних виконавців цієї справи затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання

Про це 21 грудня повідомляє відділ комунікації поліції Закарпатської області.

«Співробітники закарпатської поліції проводять розслідування у справі, що стосується виготовлення на території Закарпатської області наркотиків та налагодження каналів їх збуту за межі регіону. Поліцейські встановили, що організаторами злочину є четверо осіб з Житомира та Києва. Чоловікам вдалося створити злочинне угруповання, у якому учасники не мали контактів з організаторами та практично не контактували між собою. Таким чином вони забезпечили, в першу чергу для себе, максимальну конфіденційність, адже при затриманні будь-кого з учасників, той не зміг би повідомити правоохоронцям інформацію, яка б «вивела» на них», - йдеться в повідомленні.

За короткий час фігуранти встигли поширити свій злочинний вплив у 10 областях України – мова йде про найбільші районні центри.

«Для розповсюдження наркотовару зловмисники використовували закриті канали у соцмережах. Із лабораторії наркотовар доставлявся ділкам, від них - дилерам, і в подальшому через так звані «закладки» він потрапляв до наркозалежних клієнтів. Слідчі поліції Закарпаття задокументували протиправну діяльність вже 20 учасників злочинної групи, серед яких організатори, виробники наркотичних речовин, фінансисти та особи, які відповідали за доставку. 19 грудня, за силової підтримки бійців КОРД та РПОП, було проведено спецоперацію із ліквідації наркобізнесу. Одночасно проведено 53 санкціоновані обшуки у різних областях України. Поліцейські вилучили понад 30 кг наркотичних засобів і психотропних речовин, а також 2,5 тонни прекурсорів. Вартість вилученого сягає 45 мільйонів гривень. Також вилучено чорнові записи зловмисників з описами усієї схеми поширення наркотиків на території держави, зброю та 14 автомобілів», - розповідають у поліції.

Поліцейські встановили місце розташування і самої лабораторії, де виготовлялися наркотики: вона знаходилася у підвальному приміщенні приватного будинку в Ужгородському районі. Потужності цієї лабораторії дозволяли щотижня виготовляти заборонені речовини у промислових масштабах та отримувати прибуток у районі 40 млн гривень.

Усіх членів злочинної організації затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу та поміщено до ізолятора тимчасового тримання. В залежності від участі та ролі у незаконній діяльності, їхні дії кваліфіковано за різними статтями Кримінального кодексу України: ст. 255 (Створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній); 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів); 311 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів) та 317 (Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

Наразі встановлено, що деякі співучасники підозрюваних знаходяться за кордоном, тому готуються необхідні матеріали для оголошення їх у розшук. Оперативні заходи з викриття тривають.

Нагадаємо, 14 листопада пресслужба поліції інформувала, що правоохоронці викрили протиправну діяльність чотирьох житомирян, які спеціалізувались на виготовленні та розповсюдженні наркотичних та психотропних засобів в обласному центрі. Днями поліцейські провели низку санкціонованих обшуків і вилучили речові докази. Трьом чоловікам уже повідомлено про підозри. Досудове розслідування триває.

Як повідомляв Житомир.info, 7 червня 2022 року у Житомирі повідомили про підозру організованому угрупованню, яке щомісяця заробляло майже по пів мільйона гривень: торгували канабісом і димедролом для ув’язнених.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: наркотик наркотики зброя наркобізнес 
Матеріали по темі