Події

В Житомирській області маслозавод забруднює річку, прокуратура розпочала кримінальне провадження

3 January 2023, 18:00

За процесуального керівництва прокурорів Коростишівської окружної прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактом порушення правил охорони водних об’єктів, що спричинило забруднення поверхневих вод (ч. 1 ст. 242 КК України).

Про це 3 січня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За результатом моніторингу місцевих засобів масової інформації встановлено, що жителі Брусилівської громади зафіксували на відео скид у річку Батиївка неочищених стоків місцевого молокозаводу. Унаслідок цього забруднено поверхневі води річки, які вниз за течією потрапляють ще у три ставки. Наразі вживаються заходи щодо документування фактів кримінального правопорушення. Також у межах кримінального провадження залучено фахівців екологічної інспекції для забору зразків води та проведення відповідного дослідження на вміст шкідливих речовин. Триває досудове розслідування, яке проводить відділ поліції №2 Житомирського райуправління поліції. Коростишівська окружна прокуратура здійснює процесуальне керівництво», - йдеться у повідомленні.

Зауважимо, що ввечері 3 січня староста Карабачинського старостату Брусилівської громади Аліна Святнюк оприлюднила інформацію про чергове забруднення річки стоками маслозаводу:

Сьогодні 03.01.2023 знову зафіксовано відкачування нечистот Маслозаводу.

Відповідні звернення, ще до нового року, написані жителями селища та мною, старостою на Державну Екологічну Інспекцію Поліського округу.

Керівництво Маслозаводу відмовляється визнавати свою причетність.

Брусилівської селищної радою, була створена комісія, були обстеженні місця виливу та перекачування нечистот та складено відповідний акт, який теж передано в відповідні інстанції.

Сьогодні знову було зафіксоване відкачування відходів на прилеглі земельні ділянки.

Крім, того вчора до мене завітав директор Вознюк Микола Федорович, та подякував, що я зробила їм гарні новорічні привітання, і сказав, що він не залишиться переді мною в боргу!

Вважаю, це психологічним та моральним тиском на мене, як на посадову особу, яка діє в межах своїх повноважень, згідно посадової інструкції та положення про старосту Брусилівської селищної ради.

Тому сьогодні звернулася до поліції де зафіксували моє звернення.

Шановне керівництво ТОВ "Брусилівський Маслозавод", змініть свою політику залякування та тиску на політику кардинальної зміни очисних споруд, вже давно пора це було зробити, а не травити людей, спричинювати той дискомфорт від нестерпного запаху, який терплять люди нашого селища багато років.

Повірте нам, в Брусилові живуть не погані люди, як Ви вважаєте, а люди які мають право жити в екологічно чистому довкіллі, не нюхати сморід, ростити здорових дітей!

Скажіть, шановні, за що сьогодні борються і гинуть наші Захисники на передовій, за цей безлад, що робиться в тилу????

Тому закликаю всіх причетних вирішити цю ситуацію на благо жителі смт.Брусилів.!!!!

Нагадаємо, в червні 2015 року внаслідок руйнування дамби полів фільтрації – водоочисної споруди ТОВ «Брусилівський маслозавод» в смт Брусилів відбулося скидання неочищених стічних вод в ліву притоку р. Здвиж та на суміжну земельну ділянку. У вересні 2015 році прокуратурою Брусилівського району Житомирської області було заявлено позов до ТОВ «Брусилівський маслозавод» про стягнення заподіяної державі шкоди на суму понад 1,1 млн грн: внаслідок скиду неочищених вод було забруднено майже 1 га землі, що відноситься до земель запасу смт Брусилів.

Як повідомляв Житомир.info, в листопаді 2022 року повідомили про підозру директор ТОВ «Заможне Мілк Трейд», який наказав відходи молочної продукції зливати на околиці села Березівської сільської ради Житомирського району.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура маслозавод Брусилів річка стоки забруднення Святнюк 
Матеріали по темі