Місто

У житомирському дитсадку влаштували фестиваль української коляди

9 January 2023, 15:53

9 січня у житомирському дитячому садочку №10 влаштували фестиваль «Українська коляда – 2023». Діти разом з вихователями танцювали, співати й звісно колядували. Було і журі, яке оцінювало виступи. У закладі кажуть: фестиваль проводить вдруге, але цього року без обмежень. Тому кожна група обирала собі костюми, пісню та виготовляла Різдвяну зірку за власними вподобаннями.

«У цьому році ми захотіли, щоб наш фестиваль був без обмежень. Ми не обмежували наших педагогів та їх творчість. Тому на цьому фестивалі, крім Леонтовича «Щедрик», ми могли почути щедрівки наші авторські та сучасні наших колег, а ще різдвяний декор – це те, чого не було у тому році», - говорить завідувачка ДНЗ №10 Наталія Гуть.

Презентували три авторські колядки. Текст придумали самі вихователі, а музичний керівник підібрала мелодію.

«Авторські колядки звучали вперше. Ми якось дотримувалися традиційних завжди колядок, фольклорних, народних, але цього року вирішили урізноманітнити, тому що – це ж дітки. Вирішили надати такі права кожній групі колядувати так, як вони того бажають. Головне, щоб воно йшло від душі та дійсно було різдвяне, святкове», - ділиться музичний керівник ДНЗ №10 Валентина Крисько.

Діти бажали всього найкращого у новому році кожній родині й звісно миру в Україні. Колядували навіть наймолодші вихованці садочка. У закладі кажуть, що такі конкурси допомагають краще пізнати українські традиції.

«Наймолодшому учасникові нашого фестивалю три роки. Найстарші діти – це сім років. Конкурси у нашому садочку проводять, щоб відновлювати традиції. От ви знали як йти колядувати, з чим йти, які пісні співати та що бажати? А ось наших дітей ми навчили, показали. Тому діти нашого садочка знають як та з чим йти», - каже завідувачка ДНЗ №10 Наталія Гуть.

У фестивалі звісно були переможці, але подарунки отримали всі.

Нагадаємо, у Житомирі з 8 до 15 січня проходить традиційний фестиваль колядок та щедрівок «Янголи віншують», долучитися можуть всі охочі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: колядка дитсадок діти колядник Гуть 
Матеріали по темі