Суспільство

Голова Комітету з питань освіти оприлюднив фінальний механізм проведення мультитесту і повідомив про скасування ДПА

20 January 2023, 12:26

Голова Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак 20 січня оприлюднив фінальний узгоджений механізм проведення національного мультипредметного тесту у 2023 році.

У своєму Telegram-каналі він показав інфографіку.

Також Сергій Бабак наголосив, що ДПА в 2023 році не буде.

Зауважимо, що напередодні, 19 січня, пресцентр Міністерства освіти і науки повідомляв, що наказ МОН стосовно звільнення від проходження ДПА у 2022/2023 навчальному році надіслано до Мін'юсту.

«МОН підготувало наказ від 11.01.2023 року № 19 «Про звільнення від проходження державної підсумкової атестації учнів, які завершують здобуття початкової та базової загальної середньої освіти, у 2022/2023 навчальному році», який надіслано до Міністерства юстиції України для проведення державної реєстрації. Наказ набиратиме чинності з дня його офіційного опублікування», – йшлося у повідомленні.

Нагадаємо, 20 січня 2023 року департамент освіти Житомирської міської ради з посиланням на інформацію Міністерства освіти і науки України інформував про розповіли про організацію мультипредметного тесту у 2023 році.

Як повідомляв Житомир.info, 22 листопада 2022 року у Міністерстві освіти і науки України розповідали, що розглядають два варіанти вступної кампанії: за результатами традиційного зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) або оновленого варіанта національного мультипредметного тесту (НМТ). Зазначалося, зокрема, що вдосконалена версія НМТ враховуватиме побажання випускників, яких під час навчання диференціювали за рівнем вивчення різних предметів (хімія, біологія, іноземні мови тощо).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: МОН НМТ тест освіта випускник абітурієнт ДПА учень  
Матеріали по темі