Суспільство

На кордоні Рівненської та Житомирської областей розгорнули державний прапор та утворили «ланцюг єдності»

22 January 2023, 17:08

На кордоні Рівненської та Житомирської областей відбулися урочисті заходи з нагоди Дня Соборності України, зокрема жителі сусідніх регіонів розгорнули величезний Державний прапор та утворили «ланцюг єдності».

Про це 22 січня повідомила пресслужба Рівненської районної державної адміністрації.

«Вже стало доброю традицією відзначення Дня Соборності України заходами, які проходять на межі двох областей: Рівненської та Житомирської. Де в 1990 році вперше відбувся «живий ланцюг єдності», жителі сусідніх областей, взявшись за руки, утворили єдиний ланцюг, який символізував прагнення українців до єдності», – йдеться у повідомленні.

У заході брали участь керівники Рівненської та Новоград-Волинської РВА, Звягельської райради (донедавна – Новоград-Волинської), а також інші представники органів державної влади та органів місцевого самоврядування Рівненської й Житомирської областей.

Зазначається, що розпочалася зустріч делегацій вже традиційним обміном хлібом-сіллю та символічним поєднанням двох половин державного стяга.

Після завершення урочистої зустрічі всі учасники акції, розгорнувши 50 метрів синьо-жовтого полотнища, утворили «живий ланцюг», що символізувало об‘єднання всієї України.

Як повідомляв Житомир.info, 18 січня 2023 року у середмісті Житомира освітяни влаштували акцію «Єдині» до Дня Соборності України, а учні двох ліцеїв провели символічний флешмоб єднання.

А 20 січня у Житомирі на декількох локаціях паралельно відбулися заходи з вшановування захисників Донецького аеропорту: учасники поклали квіти та встановили лампадки. Також у місті цього дня проводили флешмоби з нагоди Дня Соборності України. Зокрема, учні Центру творчості дітей і молоді влаштували ярмарок-продаж своїх робіт. А в колишньому кінотеатрі «Жовтень» цього дня пряли «Нитку єдності».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День Соборності ланцюг єдності  
Матеріали по темі