Культура

Учениці житомирської музичної школи посіли перше місце на міжнародному фестивалі мистецтв

24 January 2023, 11:57

Дві юні житомирські музикантки посіли перше місце на міжнародному двожанровому фестивалі мистецтв «TALENTS TOGETHER 2022».

Про це 24 січня повідомила пресслужба Житомирської міської ради.

«Анастасія та Магдалина вперше брали участь у конкурсі міжнародного рівня. Поєднує дівчат їхня викладачка — Людмила Кочевенко, яка спонукала учениць до участі у Міжнародному двожанровому конкурсі-фестивалі», – розповідає пресслужба.

Викладачка Людмила Кочевенко впевнена: перемоги на конкурсах допомагають вдосконалюватись.

«Участь у конкурсі моїх учнів — це перевірка власної фаховості, майстерності. Для мене важливо впевнитись, що ми на правильному шляху. Кожен виступ має переконати слухача, адже учні різного віку один і той же твір виконують по-різному. Перемоги на конкурсах дають впевненість, це допомагає вдосконалюватись», — коментує директорка музичної школи імені Святослава Ріхтера, викладачка класу фортепіано Людмила Кочевенко.

8 років наполегливої праці допомогли Магдалині Борщівській захопити своїм виконанням «Місячної сонати» голоси суддів із 4 країн світу.

«Нам потрібно було записати відео із виконанням. Усе вдалося із першої спроби, інших варіантів у мене не було. Про перше місце Людмила Іванівна написала мені у вечір перед новим роком, цей подарунок дуже ощасливив мене. Зараз я розумію, що можу досягати більшого завдяки наполегливій праці», — каже Магдалина Борщівська.

«Стрімкий потік» Сільванського став щасливим «квитком» для Анастасії Піцань. Із 2020 року участь в онлайн-конкурсах стала звичною, записати відео із виступом не складало труднощів.

«Це наша спільна перемога — моя і Людмили Іванівни, саме завдяки її праці я досягла такого успіху», — наголошує Анастасія Піцань.

«Музика робить нас щасливими», — кажуть Анастасія та Магдалина.

У конкурсі брало участь 99 учасників із України, Греції, Болгарії та Чеської Республіки.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2022 року житомирські музиканти розповідали, як музика рятує під час війни та допомагає іншим.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: музика музична школа фортепіано культура  
Матеріали по темі