Місто

Витік аміаку на підприємстві та непритомні працівники: у Житомирі рятувальники вчилися ліквідовувати «хімічну аварію»

25 January 2023, 12:51

У Житомирі 24 січня рятувальники вчилися ліквідовувати хімічну аварію, що, за легендою, сталася на одному з місцевих об’єктів.

Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС України у Житомирській області.

«Учора до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що на одному з хімічно-небезпечних об’єктів Житомирської громади виникла розгерметизація аміачного ресивера та стався витік аміаку на площу близько 100 кв. м. Адміністрація об’єкта негайно приступила до евакуації персоналу у безпечні зони та проведення робіт по перекачці аміаку в аварійну ємність. Але з’ясувалося, що на місці аварії опинилися двоє працівників, які втратили свідомість від вдихання парів аміаку. Саме за таким задумом житомирські рятувальники провели пожежно-тактичні навчання на об’єкті з наявністю небезпечних хімічних речовин», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, наприкінці жовтня 2022 року у Новограді-Волинському (нині – Звягель) Житомирської області рятувальники тренувалися ліквідовувати пожежу на нафтобазі.

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2021 року в Житомирській області військові та рятувальники тренувались проводити пошуково-рятувальні роботи на місці аварії літака.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: навчання тренування ДСНС рятувальник хімічна аварія аміак  
Матеріали по темі