Події

На околиці Житомира викрили чоловіків з нарізаними колодами дуба, а у Радомишльському лісгоспі вирубали понад 30 тополь

1 February 2023, 13:45

У Житомирі та Радомишльській громаді 31 січня зафіксовані випадки незаконної порубки дерев.

Про це 1 лютого повідомляє пресслужба ГУНП у Житомирській області.

«Удень до Житомирського райуправління поліції надійшло повідомлення про вирубку дубів на околиці обласного центру. Обставини задокументували працівники слідчо-оперативної групи. Правоохоронці встановили і ймовірно причетних до правопорушення. Обидва – жителі Станишівської громади. З місця події було вилучено автомобіль «Fiat», завантажений порізаними колодками дерев. Транспортний засіб разом з деревиною поміщено на майданчик тимчасового зберігання. А чоловіки дають свідчення правоохоронцям», - йдеться в повідомленні.

Того ж дня у Радомишльському лісовому господарстві було зафіксовано незаконну порубку майже трьох десятків тополь. На їх місці залишились пеньки зі свіжими зрізами. Під обґрунтованою підозрою правоохоронців опинився 47-річний житель м. Радомишля. Нині поліцейські встановлюють всі обставини та перевіряють відомості про ймовірну незаконну діяльність чоловіка.

Попередня правова кваліфікація в обох випадках – ч. 1 ст. 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) КК України.

У поліції нагадують, що за подібні протиправні діяння законом передбачено покарання у вигляді штрафних санкцій, піврічного арешту, обмеження чи позбавлення волі на строк до 3 років.

Як повідомляв Житомир.info, 3 січня 2023 року у Житомирській області поліцейські спіймали на гарячому двох місцевих жителів, які вирубали дерева і вантажили їх в авто.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: деревина вирубка дерев дуб тополя лісгосп 
Матеріали по темі