Суспільство

По Україні 10 лютого росіяни запустили 71 крилату ракету, 61 з них знищили наші захисники

10 February 2023, 14:41

Під час масованого ракетного удару 10 лютого ворог випустив 71 крилату ракету, 61 з них збили сили ППО.

Про це повідомляє Командування Повітряних сил ЗСУ.

«10 лютого ворог завдав масованого ракетного удару по об’єктах критичної інфраструктури України. З повітря ворог атакував вісьмома стратегічними бомбардувальниками Ту-95мс, які випускали ракети Х-101 та Х-555 з районів Каспійського моря та Волгодонська. Із кораблів у Чорному морі – крилатими ракетами морського базування типу «Калібр». Станом на 11.30 противник здійснив 71 пуск крилатих ракет Х-101, Х-555, «Калібр» (в т.ч. нічні пуски). Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил та інших складових Сил оборони України знищено 61 крилату ракету ворога та 5 дронів-камікадзе «Shahed-136/131», про які повідомляли раніше», - йдеться в повідомленні.

А в «Укренерго» зазначають, що під час атаки рф 10 лютого основною ціллю знову були електростанції та об’єкти високовольної мережі. Найбільш складна ситуація наразі на Харківщині - зараз там тривають аварійні відключення.

«Географія уражень – східні, західні і південні регіони України. Найбільш складна ситуація наразі на Харківщині. Зараз там тривають аварійні відключення. Мережеві обмеження через атаку діють на Хмельниччині, а також зберігаються на Одещині та Київщині. Дефіцит в енергосистемі – значний. Ремонтні бригади «Укренерго» вже займаються ліквідацією наслідків прильотів та розпочинають аварійно-відновлювальні роботи. В інших регіонах поступово покриття споживання повертається в межі визначених лімітів. Оприлюднений раніше графік проведення вимірів фактичного споживання електроенергії наразі скасовано. Про новий розклад проведення вимірів та необхідного для цього зняття обмежень споживання буде повідомлено додатково», - інформують в «Укренерго».


Нагадаємо, повітряна тривога у Житомирській області цього дня, 10 лютого, розпочалася о 8:28, а вже 9:07 у Telegram-каналі голови Житомирської ОВА Віталія Бунечка з’явилося попередження про загрозу ракетного обстрілу. Близько 10:50 у Житомирі було чутно кілька вибухів різної потужності, а вже за кілька хвилин об 11:01 Віталій Бунечко проінформував у своєму Telegram-каналі, що ймовірні звуки вибухів протягом дня – це планові роботи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ракета ракетний удар тривога повітряна тривога ОВА Бунечко електрика електроенергія електропостачання 
Матеріали по темі