Місто

Житомир братиме участь у програмі «Стала відбудова міст України»

13 February 2023, 12:18

Житомир та ще десять українських міст обрані для участі у програмі «Стала відбудова міст України», що реалізовується Асоціацією європейських міст «Eurocities” (Євросітіз) спільно із Асоціацією міст України за підтримки “European Climate Foundation» (Європейського кліматичного фонду).

Про це 13 лютого повідомила пресслужба Житомирської міської ради.

«Мета програми – створення сприятливих умов для залучення інвестицій у відновлення громад України відповідно до Європейського зеленого курсу та прискорення злагодженого вступу України в Європейський Союз. Проєкт дозволить краще зрозуміти потреби українських громад, перевірити методи роботи та виробити проєкт відбудови, керуючись кліматичною нейтральністю та практиками сталого розвитку, чітко відображаючи цілі Європейської Зеленої Угоди», – йдеться у повідомленні.

Житомирську міську раду у цій програмі представляють працівники ключових департаментів, управлінь та відділів, які матимуть можливість пройти навчання та обмінятись досвідом з містами Європейського Союзу та Європейської економічної спільноти за такими темами:

• Чиста енергія та енергоефективність;

• Зручні для життя та інклюзивні громадські простори, зокрема інтегроване містопланування;

• Стала мобільність, зокрема Плани сталої міської мобільності;

• Зелені навички та менеджмент міських проєктів;

• Циркулярна економіка та управління відходами.

«Для нашого муніципалітету участь у навчанні є важливою, бо ми прагнемо розвивати наше місто на принципах кліматичної нейтральності та з застосуванням передових практик сталого розвитку. Відповідні цілі зафіксовані у стратегічних документах громади. Дякуємо за можливість отримати нові знання та перейняти кращі практики врядування!» – зазначила перша заступниця міського голови Світлана Ольшанська на першій установчій зустрічі учасників програми.

Нагадаємо, 10 лютого пресслужба міської ради інформувала, що Житомир візьме участь у програмі «ВідновиДім». Кошти на реалізацію виділяє Європейський Союз. Долучитися зможуть ОСББ, будинки яких пошкоджені внаслідок ворожих атак.

Як повідомляв Житомир.info, 3 серпня 2022 року виконком Житомирської міської ради черговий раз вніс зміни в рішення про затвердження переліку об'єктів, які зазнали руйнування та пошкодження внаслідок збройної агресії російської федерації: загальна кількість об’єктів зросла до 364.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: руйнування руйнація відбудова відновлення програма Стала відбудова міст України  
Матеріали по темі