Події

Двоє житомирянок хотіли винайняти житло, повірили «орендодавцям» і втратили понад 30 тис. грн

14 February 2023, 16:47

Минулого тижня оренда квартири «по фото» вартувала двом містянкам у загальному понад 30 тисяч гривень.

Про це 14 лютого повідомляє пресслужба Житомирського районного управління поліції.

«Потерпілі знаходили оголошення про здачу квартир в оренду на певних інтернет-платформах. У телефонних розмовах власники під різними приводами від особистої зустрічі відмовлялися, тож «огляд» помешкань проводився по фото. Нібито для того, щоб випередити усіх зацікавлених та врегулювати усі питання з належним оформленням документів, орендодавці радили сплатити завдаток. У жінок не виникало жодних сумнівів, оскільки псевдовласники надсилали їм у месенджерах скріни особистих документів та документів на квартиру. Однак, як тільки кошти надходили на рахунки орендодавців, зв'язок з ними обривався. Не варто говорити про те, що надіслані копії документів виявилися фейковими», - розповідають у поліції.

Нині за цими фактами поліцейські Житомирського районного управління поліції проводять досудове розслідування та закликають бути обачними при проведенні будь-яких фінансових операцій з незнайомцями.


Як повідомляв Житомир.info, 19 вересня 2022 року поліція інформувала, що двоє жителів Житомирської області, сподіваючись винайняти житло, переказали невідомим кошти як передоплату. Як з’ясувалось, їх довірливістю скористалися шахраї, виманивши майже 30 тисяч гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрайство шахрай ошуканство оренда квартири оренда 
Матеріали по темі