Події

На Закарпатті виявили хлопця з Житомирської області, який намагався перетнути кордон з підробленим пенсійним посвідченням

28 February 2023, 09:49

Чоловіки призовного віку вишукують нові способи, аби потрапити за кордон. Так, на Закарпатті упродовж тижня виявили шість таких порушників, серед них – хлопець з Житомирської області, який намагався потрапити за кордон, використавши фальшиве пенсійне посвідчення.

Про це 27 лютого повідомило Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

«Під час заходів контролю та патрулювання державного кордону військовослужбовці Держприкордонслужби виявляють осіб, які під час дії воєнного стану в той чи інший спосіб намагаються незаконно виїхати за межі країни. Вони фальшують документи: пенсійні посвідчення, довідки військово-лікарської комісії тощо», – йдеться у повідомлені.

Шість таких порушників виявили прикордонники Мукачівського загону впродовж минулого тижня на кордоні з Угорщиною та Румунією.

«Троє із них надали комплекти фальшивих документів про встановлення факту здійснення догляду за іншими особами. Цікавим є й те, що усі троє - закарпатці, одночасно заїхали в пункт пропуску «Лужанка» різними автівками. Підроблене пенсійне посвідчення намагався використати 21-річний мешканець Житомирщини, а сфальшовану довідку ВЛК – 42-річний киянин, які також прямували через цей пункт пропуску», – розповідають у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби.

А 35-річний мешканець Харківщини мав намір виїхати до Румунії за системою «Шлях». В пункт пропуску «Дякове» громадянин прибув вантажним автомобілем «ДАФ», яким керував інший водій. Під час перевірки прикордонники виявили кілька ознак, які вказували на те, що надані ним документи є підробленими. До того ж, оперативники загону з’ясували, що «мандрівник» взагалі не має водійського посвідчення на право керування вантажними транспортними засобами, максимальна маса яких перевищує 7500 кілограмів.

Про наявність у діях українців ознак злочину, передбаченого ст.358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів», прикордонники надіслали повідомлення до Нацполіції.

Як повідомляв Житомир.info, 22 жовтня 2022 року пресслужба Державної прикордонної служби України інформувала, що на Закарпатті затримали одинадцять чоловіків, громадян України призовного віку. Усі вони намагалися поза пунктами пропуску потрапити до Румунії. Серед них було і двоє з Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Закарпаття кордон ухиляння ухилянт призовник військовозобов’язаний прикордонник  
Матеріали по темі