Влада

Що обговорювали представники Житомирщини на Конгресі місцевих та регіональних влад під головуванням президента

5 March 2023, 10:07

Сьогодні на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад під головуванням президента України Володимира Зеленського підбили ключові підсумки роботи державних інституцій і місцевої влади протягом найскладнішого року для нашої держави.

Про це ввечері 4 березня повідомив начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

«Зокрема обговорили безпекову та гуманітарну ситуацію на тимчасово окупованих та деокупованих територіях України, розглянули план відновлення енергетичної інфраструктури та стан реалізації проєктів відбудови об'єктів інфраструктури. Зараз по всій країні продовжується відновлення тисячі різних об’єктів, що були пошкоджені або зруйновані вщент окупантами. Так маємо діяти й надалі. За час війни, на Житомирщині було пошкоджено 3350 об’єктів, за останні місяці спільними зусиллями обласної й місцевої влади, міжнародними партнерами й благодійниками, було відновлено 55% будівель. Це лікарні, садочки, школи, оселі мирних людей, дорожня інфраструктура. Окремо на Конгресі приділили увагу відновленню енергетичної інфраструктури країни у теперішньому році. За даними Укренерго, Житомирщина увійде до плану відновлення енергетичних об'єктів, що були зруйновані внаслідок атак протягом минулих місяців», - йдеться у повідомленні.

Також на Конгресі розглядалося питання внутрішньо переміщених осіб.

«На сьогодні в нашій області фактично проживають понад 67 тисяч переселенців з Луганської, Донецької, Запорізької, Харківської, Херсонської областей. Більше того на Житомирщині готові місця для розміщення ще 6 тисяч осіб із територій, де відбуваються активні бойові дії. Відзначу, що протягом року допомогу на проживання отримали близько 145 тисяч переселенців на загальну суму 1,2 мільярда гривень», - поінформував Віталій Бунечко.

Інформацію про головні теми засідання, які проходило у Львові, читайте також на сайті президента

Асоціація міст України повідомляє, що мер Житомира на Конгресі говорив про компенсацію різниці в тарифах.

«Виступаючи на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що відбувся у Львові 04 березня 2023 року, Житомирський міський голова, голова Житомирського РВ АМУ Сергій Сухомлин озвучив проблеми громад з компенсацією різниці в тарифах. У відповідь меру Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль запевнив присутніх у вирішенні питання та забезпеченні визначеного законом фінансування з державного бюджету», - зазначається у повідомленні.

АМУ наголошує, що підприємствам тепло- та водопостачання України необхідно компенсувати з держбюджету різницю в тарифах на суму 36 млрд грн – саме таким є розмір заборгованості перед комунальними підприємствами на січень 2023 році.

«Протягом опалювальних сезонів 2021-2022 років та 2022-2023 тарифи на послуги теплопостачання та гарячого водопостачання для побутових споживачів не змінювалися. Підставою для мораторію на підвищення тарифів були укладений 30 вересня 2021 року між Асоціацією міст України, Кабінетом Міністрів України, Офісом Президента України та НАК «Нафтогаз України» Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері теплопостачання в опалювальному періоді 2021/2022, а також Закон України «Про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання під час дії воєнного стану та подальшого відновлення їх функціонування» № 2479-IX від 29 липня 2022 року. Разом з мораторієм на підвищення тарифів, також передбачалась компенсація збитків підприємствам, що надають комунальні послуги, за рахунок коштів державного бюджету. За розрахунками Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, заборгованість із різниці в тарифах перед комунальними підприємствами тепло- та водопостачання країни станом на січень 2023 році становить 36 млрд грн», - інформує Асоціація міст України.

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2021 року під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, яке відбулося в Києві під головуванням президента України, був підписаний Меморандум про непідвищення рівня тарифів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: конгрес Бунечко Сухомлин АМУ тариф відбудова ВПО  
Матеріали по темі