Місто

У житомирському гідропарку тепер житимуть тварини, яких врятували волонтери зі Сходу

6 March 2023, 14:37

Чотири кози, три дівчинки та один хлопець, тепер живуть у житомирському гідропарку. Тварин ще кілька місяців тому привезли волонтери зі Сходу країни, врятувавши їх від обстрілів. Тварини були не у найкращому стані. Їх вигодовували, лікували, побудували будиночок.

«Там було небезпечно. Вони вивозили не лише кіз, а й домашніх тварин: коти, собаки, був єнот. На жаль, прийняти єнота ми не могли, бо не було відповідних умов. Зараз ми вже оформили вольєр, нову хатинку для них, а до цього вони були в зимнику. Поки що вони знаходяться на карантині. Провели вже дегельмінтизацію, зробили щеплення від сказу, зараз ще півтора-два тижні і будемо проводити забір крові, аби розуміти, що відбувається у тварин в організмі», - говорить директор КП «Парк» Сергій Бондар.

Кози не бояться людей. Малеча із задоволенням спостерігає за тваринами.

«Це дуже класно, тому що дітей змалку привчають до того, що за тваринами потрібно доглядати, допомагати й це дуже класно. Таке побільше робили б у Житомирі, тоді б було більше добрих людей», - ділиться мама Анастасія.

У парку наполегливо просять не підгодовувати тварин, адже у них зараз особливий раціон.

«Овес, посічена кукурудза, пшенична крупа. Трохи бурячка, із капустою дуже обережно, тому що трохи небезпечна річ, не можна багато давати. Люди зносять також. Бурячок несемо, якесь яблучко. Дуже люблять хвою, вербу люблять їсти», - розповідає заступник директора КП «Парк» Олександр Ковальчук.

Тварини все ще знаходяться на карантині, тому працівники парку ретельно пильнують, як з ними взаємодіють відвідувачі. В майбутньому містян можуть пустити ближче до тварин, але якщо це не нашкодить козам.

«До вольєра, поки вони на карантині, ми запускати не будемо. А після того, як закінчиться повний карантин, ми поспілкуємося із зоозахисниками, з ветеринарами і вони нам підкажуть, як правильно це зробити», - пояснює директор КП «Парк» Сергій Бондар.

Крім кіз, притулок надали сім’ї павичів. До птиць зараз нікого не пускають.

«Є маленька сім'я павичів, але на сьогодні вони знаходяться у теплому приміщенні, бо вони теплолюбні, коли дорослі не так бояться, а вони зовсім молоденькі. Це сім'я, хлопчик та дівчинка. Ми також будемо готувати вольєр і також випускати їх, так само збудуємо будиночок», - сказав директор парку.

Директор парку зазначив, до цього комунальне підприємство не мало діло із тваринами. Такий досвід вважають позитивним, і навіть міркують над тим, як можуть допомогти ще комусь.

«Можливо ми не будемо зупинятись на цьому. Не знаю. Тому що звернень дуже багато, різних тварин пропонують, як свійських, так і диких тварин - це вовк, олень, дика коза. Поки що, на жаль, в країні зараз війна. В міру того будемо намагатися допомагати», - говорить Сергій Бондар.

Як житомирські парки готують до початку сезону дивіться тут.

Нагадаємо, що на початку лютого житомирський Центр захисту тварин шукав домівку для котів, яких військові врятували з-під обстрілів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гідропарк парк тварина кози коза Бондар 
Матеріали по темі