Місто

Чи дійсно в Житомирі переповнені дитячі садки?

1 July 2008, 11:59

Вже місяць-два житомирські мами з острахом переповідують одна одній: в Житомирі переповнені дитячі садочки, і щоб влаштувати свою дитину в ясельну групу, потрібно мати ще й яку волохату руку. Це все безпідставні чутки, переконує спеціаліст управління освіти Житомирської міської ради Людмила Єфремова. «Ніякого переповнення немає і бути не може, - говорить вона. – У місті 45 дитячих навчальних закладів, і вони повністю забезпечують потреби населення у дошкільному вихованні дітей. При нормі 15 малюків в ясельній і 20 – в молодшій і старшій групах середній відсоток відвідування дітьми дитсадків у Житомирі становить усього 60%. Тобто фактично у кожній ясельній групі присутні не більше 10-15 малюків, хоча по списку їх може бути усіх 20».
Начальник міського управління освіти Валентин Арендарчук ще категоричніший: „Плітки це все. Хай тільки до мене прийде мама і скаже, що в такому-то дитсадочку відмовили прийняти її дитину через перебір у групі. Завідувач буде звільнений! Для нас дитина – найголовніша фігура. Ми будь-що забезпечимо її дошкільним вихованням, хай навіть у Житомирі станеться демографічний вибух!”.
Спричинити розмови про переповнення могли… гарячі літні місяці, каже пані Єфремова. Адже протягом них в дитсадочках робиться ремонт, вихователі йдуть у відпустку, мами роблять перші спроби познайомити малюка з дитсадком, а шестирічки протягом серпня все ще перебувають у групах. Щоб влаштувати дитину в житомирський дитсадок, не потрібно шукати зв’язків або готувати хабара. Треба просто звернутися в 11-й кабінет Житомирського міського управління освіти зі свідоцтвом про народження дитини. Там підкажуть, який дитсадочок ближче, чи є у ньому санаторна група чи басейн (в Житомирі діючі басейни мають чотири дистачодки) і де з 3-х років вчать англійську мову.
Анна Дмитрієва, газета "НОВОСТИ ПО-ЖИТОМИРСКИ" від 26 червня 2008 року.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі