Події

Житель Житомирської області знайшов в автобусі чужий телефон з картками і зняв понад 80 тис. грн: чоловіку загрожує до 8 років ув’язнення

10 March 2023, 09:44

До поліції звернувся 41-річний житель м. Коростишева із заявою про крадіжку його мобільного телефону та банківських карток. Чоловік розповів, що випадково загубив гаджет у міжміському автобусі й навіть домовився про повернення з чоловіком, який його знайшов. Але потім з його банківського рахунку стали зникати гроші, а «добродій» перестав виходити на зв’язок.

Про це 9 березня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Обставини події з’ясовували оперативники кримінальної поліції Житомирського райуправління. Вони встановили, що наприкінці лютого гаджет дійсно знайшов один з пасажирів автобуса, що прямував до столиці. До того ж, господар необачно зберігав у чохлі телефону свої банківські картки. Саме це й дозволило сторонній особі отримати його гроші, просто замінивши пін-код у банкоматі», – йдеться у повідомленні.

Поліцейські провели низку розшукових заходів та встановили, що чужим майном користується 36-річний житель м. Звягеля. У чоловіка вилучили телефон заявника. Попередньо, він встиг витратили понад 80 тисяч гривень чужих коштів.

Триває досудове розслідування за ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) КК України. Відомо, що фігурант провадження вже був раніше засуджений за низку майнових злочинів. Нині йому загрожує від 5 до 8 років ув’язнення.

Як повідомляв Житомир.info, 6 березня 2023 року Житомирське районне управління поліції розповідало про крадіжку грошей у 35-річного житомирянина. Чоловік повертався додому на таксі, розраховувався за поїздку через мобільний додаток і залишив свій гаджет у салоні. Виявилося, що водій автомобіля таксі скористався банківським додатком на телефоні пасажира і спустошив його рахунок пасажира. Загалом поїздка вартувала потерпілому понад 70 тисяч гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: телефон крадіжка гроші картка автобус  
Матеріали по темі