Місто

У Житомирі вшанували пам’ять добровольців, полеглих у російсько-українській війні

14 March 2023, 11:54

У Житомирі 14 березня вшанували пам’ять полеглих добровольців, котрі від 2014 року стали на захист України. Біля пам’ятного знаку «Захисникам України у війні з російським агресором», з квітами та лампадками у руках, зібралося близько півсотні людей. Серед них представники влади, духовенства і рідні загиблих захисників. Подекуди у останніх бракує слів, позаяк сльози перехоплюють подих, втім єдиний меседж на всіх - українці зобов'язані розуміти і пам’ятати, якою ціною виборюється свобода та незалежність країни.

«Вшанувати наших загиблих воїнів. Тому що, у мене чоловік загинув на цій війні. Потрібно пам’ятати, що наша свобода нам дуже дорого дається», - розповідає Інна Майстрова.

«Мій син пішов добровольцем іще у 2015 році, на жаль, він загинув. Поки я буду жити, буду підтримувати пам’ять про нього. Тому, я не могла не прийти. Мені дуже шкода, що мало житомирян прийшло. Шкода, що зараз дуже багато хлопців гине. Ця війна розкрила пащу і забирає кращих», - говорить Олена Золіна.

«Прийшла вшанувати сина Михайлова Ігоря. Він пішов добровольцем 25 лютого минулого року, загинув 2 жовтня під Херсоном. Вічна пам’ять нашим дітям, які воювали за нашу Україну і загинули», - каже Ольга Михайлова.

Історія українського народу - це історія українського добровольця, позаяк саме вони першими чинили спротив та очолювали рухи в боротьбі за правду й волю українського народу, - переконаний керівник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

«Проаналізувавши історію українського народу, це історія українського добровольця. Споконвічна боротьба за українську незалежність фундаментується українськими добровольцями. За часів козаків були добровольці, які відстоювали незалежність, в часи УНР добровольці зробили першу спробу утворення української державності і безумовно сьогодні - хлопці і дівчата, які не вагаючись, починаючи з 2014 року і 24 лютого, коли почалися повномасштабні військові дії, не задумуючись ні на хвилинку, перші стали на захист країни. Ми пам’ятаємо черги біля військкоматів. Той дух, який є в українського народу і є символом українського добровольця».

Нагадаємо, 14 березня 2021 року День українського добровольця у Житомирі відзначили хвилиною мовчання й покладанням квітів до пам’ятного знака Героям Небесної Сотні та меморіальних дощок героям АТО/ООС.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: доброволець війна захисник військовослужбовець військовий Бунечко 
Матеріали по темі