Місто

Після сесії мер Житомира розповів про гроші на квартири та придбання дронів для військових за бюджетні кошти

15 March 2023, 12:27

Зранку 15 березня депутати Житомирської міської ради зібралися на позачергову сесію.

«Головні питання – збільшення видатків по Програмі спротиву - це оборонні видатки, це субвенція військовим частинам, які треба було сьогодні надати. Друге, ми змінили формулювання для того, щоб пришвидшити отримання коштів нашими військовими по квартирах. Минулого разу, десь 15 грудня ми виділили кошти, а хлопці та дівчата отримали ці кошти у кінці січня, адже це вважається за видатки третього рівня і фінансуються в останню чергу. Щоб змінити процедуру, для швидкого отримання коштів, ми трохи відпрацювали механізм із Мінфіном і змінили формулювання, щоб вони протягом кількох днів після рішення сесії могли отримати кошти. Також 400 тисяч грн - це на підтримку наших волейболісток, які вийшли у фінал, чотири команди залишились, вони їдуть на змагання у Львів і їх просто потрібно підтримати», - говорить Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Міський голова пояснив, чому безпілотники купують за бюджетні кошти.

«Всі розуміємо наскільки важливо мати «Mavic», «Matrice», «Валькірія» на передовій. Розрахунок по частинах, у них на балансі не передбачені ті ж «Mavic», у структурі військовій їх просто немає. Але кожен підрозділ, взвод має мати цей «Mavic» – це життя наших хлопців. Це я вже не кажу про «FPV дрони» та інші речі, які ми теж закуповуємо, бо це життя, а у них воно не передбачене. Ми всі бачимо у ютубі відео, як ефективно працюють, але втрати їх можуть бути два-три в день. Тому це постійний розхідний матеріал, який ми можемо купити за рахунок бюджету, а військові не можуть самі купити», - пояснює міський голова.

Подробиць про допомогу не розповідають, але назвали кілька запитів від військових.

«40 «Mavic» заявка від нашої 95-ї бригади, два комплекси «Валькірія» через тиждень скажемо, куди передали, і два комплекси «Валькірія» сьогодні чи вчора вже забрала наша 44 бригада», - сказав Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, що виконавчий комітет Житомирської міської ради за бюджетні кошти купує безпілотники для військових, відповідні угоди оприлюднюються в системі «Прозорро», на загальну суму 12 млн 236 тис. 854,3 грн.

Як повідомляв Житомир.info, на пленарному засіданні 6 лютого 2023 року Верховна рада внесла зміни до Податкового та Митного кодексів України щодо сприяння ввезенню на митну територію України безпілотних літальних апаратів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дрон військовий бюджетні кошти квартира квартири бюджет сесія виконком мер Сергій Сухомлин 
Матеріали по темі