Культура

«Нехай щастить!»: на житомирській сцені вперше покажуть український народний фарс часів війни

24 March 2023, 10:30

Вперше у Житомирі! 27 березня о 18:30.

Український народний фарс часів війни.

"НЕХАЙ ЩАСТИТЬ!"

(За мотивами п'єси Б. Джанікашвілі "Війнонька").

Квитки онлайн: https://ticketsbox.com/checkout/0dfc351d2ddc81a3a9c6063d380e27191ecacae5/

Вистава Харківського академічного українського драматичного театру імені Тараса Шевченка "Березіль" була створена в прифронтовому Харкові саме в той час, коли місто обстрілювали майже щодня.

... Жили собі, були собі Дід та Баба. І був у них онучок Іванко. Майже, як у казці. І раптом... Прилетіли ворожі літаки і почали скидати бомби на Діда й Бабу. І тоді онучок Іванко взяв рогатку, виліз на велике дерево і шишками з рогатки почав збивати ворожі літаки...

Що було далі – приходьте подивитись! І посміятись! Бо, попри все – гумор і сміх – така ж важлива зброя, як і Іванкова рогатка!


У виставі грають актори театру:

• Заслужений діяч мистецтв України, головний режисер театру Степан Пасічник,

• Заслужений артист України Роман Жиров,

• Дмитро Петров,

• Павло Савєльєв (Харківський державний академічний театр ляльок ім. В. Афанасьєва).

Ляльки створила — Дар'я Кушніренко.

Тривалість вистави: 1 год. 15 хв.

В основу сюжету вистави лягла п’єса грузинського автора Баси Джанікашвілі, написана під впливом подій російсько-грузинської війни. Актори зізнаються, сьогодні вистава набуває нового змісту, адже присвячена тотожнім подіям нашого часу, які відбуваються в Україні після початку повномасштабного вторгнення, і дуже важливо, що першими глядачами стали саме захисники та захисниці. З моменту створення доброчинної вистави «Нехай Щастить!», актори вперше представлять її глядачеві за межами рідного регіону!

Основною задачею колектив вбачає можливість підтримки морального духу наших бійців на бойових позиціях, у полях, окопах та бліндажах, військових частинах, а також не втрачає жодної змоги зіграти виставу для підтримки духу мирного населення, щоразу збираючи кошти на потреби армії.

Об’єднавши зусилля в умовах постійних обстрілів прифронтового міста та завершивши роботу над створенням вистави в найкоротший проміжок часу, що тривав протягом менш ніж одного місяця, театр одразу ж вирушив у дорогу, приурочивши свої перші виступи вітанню захисників на позиціях з різдвяними святами, а згодом – і на підмурки сцени Харкова з доброчинною прем’єрою для збору коштів на потреби ЗСУ. Такий досвід для колективу Харківського театру імені Т. Шевченка не є новим, адже вистави для військових стали творчою ініціативою театру ще з 2014-го року.

Від початку повномасштабного вторгнення уся країна перетворилася на єдиний фронт, для підтримання стійкості якого, на думку акторів, важливо робити все можливе для зміцнення нашого духу та наближення нашої Перемоги.


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вистава театр актор  
Матеріали по темі