Влада

Житомирській області з держбюджету виділяють 2,7 млн грн на проєкт «Активні парки – локації здорової України»

3 April 2023, 10:08

Кабінет міністрів розподілив на 2023 рік субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на виконання окремих заходів з реалізації соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України».

Відповідне розпорядження було ухвалене на засіданні Уряду 30 березня.

«Відповідно до частини шостої статті 108 Бюджетного кодексу України затвердити розподіл у 2023 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виконання окремих заходів з реалізації соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України» згідно з додатком», - йдеться у документі.

Загальний обсяг розподіленої субвенції – 54 млн грн, з них Житомирська область отримає 2 млн 677,8 тис. грн. Зауважимо, що в розподілі немає Луганської та Херсонської областей. Натомість виділяються кошти Донецькій та Запорізькій областям, в частині яких також точаться активні бойові дії. Найбільше коштів отримає Одеська область – 8 млн 259 тис. грн.

Скріншот з додатка до розпорядження КМУ

Нагадаємо, постановою Кабінету міністрів від 23 лютого 2022 року був визначений загальний обсяг субвенції на проєкт «Активні парки – локації здорової України» в розмірі 143 млн 105,4 тис. грн, з яких Житомирській області виділяли 6 млн 296,6 тис. грн. В червні цього ж року громадам Житомирської області, які доєдналися до соціального проєкту, передали спортивний інвентар.

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2021 року Житомирська ОДА інформувала, що в області на території відкритих локацій «Активних парків першої черги» буде організовано тренування відповідно до розроблених планів тренувань із залученням модератора (регіонального спортсмена).

Довідка ОДА: Відповідно до проєкту, у парках мають знаходитися 6 необхідних основних елементів: «шведська» стінка, комплекс турніків та гімнастичних брусів, лавка для виконання динамічних вправ, сходинки, а також зона для створення координаційної лінії. Обов’язковою умовою є облаштування цих елементів QR-кодом, аби кожен бажаючий мав змогу перейти на спеціальний сайт та переглянути відеоуроки. Це дозволить кожному мешканцю самостійно виконувати усі вправи та завдання у будь-який час доби. Також майданчики повинні облаштовані інформаційними стендами, на яких буде розміщена інтерактивна мапа.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ субвенція активний парк соціальний проєкт спорт 
Матеріали по темі