Здоров'я

У житомирській обласній лікарні запрацював комп'ютерний томограф, отриманий від міжнародного фонду

14 April 2023, 10:37

В обласній клінічній лікарні ім. О.Ф. Гербачевського запрацював надсучасний комп'ютерний томограф.

Про це 13 квітня повідомляється на сторінці в.о. голови Житомирської обласної ради Володимира Ширми.

«Відділення променевої діагностики готове до прийому пацієнтів. Це важливий крок вперед для медичного закладу. Це можливість для пацієнтів з серцево-судинними, судинно-мозковими, онкологічними захворюваннями отримувати більш якісну діагностику. Обладнання, вартість якого складає близько 1 мільйона євро, було закуплене Фондом міжнародної солідарності Республіки Польща у партнерстві з Польським банком розвитку за фінансування Європейського Союзу», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 5 січня КНП «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради поповнилася 128-зрізовим комп’ютерним томографом Siemens вартістю близько 40 млн гривень, його лікарня отримала від міжнародного фонду.

Як повідомляв Житомир.info, 7 жовтня 2020 року пресслужба обласної ради інформувала, що у Житомирській обласній дитячій клінічній лікарні з'явився сучасний комп’ютерний томограф, отриманий в рамках технічної грантової допомоги між урядами України та Японії. А 11 січня 2017 року у Житомирській обласній клінічній лікарні імені О.Ф. Гербачевського урочисто відкрили новий комп'ютерний томограф, придбаний за кошти обласного бюджету. За мультиспіральний рентгенівський комп’ютерний 32-зрізовий томограф заплатили 11 млн 997 тисяч гривень при очікуваній вартості 13 мільйонів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: томограф лікарня обласна лікарня Ширма 
Матеріали по темі