Фоторепортаж

Як тренуються юні житомирські голкіпери. Фоторепортаж до Дня воротаря

14 April 2023, 16:51

Щорічно 14 квітня у всьому світі відзначають День воротаря. Воротар – це єдиний гравець футбольної команди, який може грати руками та є обов’язковим гравцем на полі. В історичних документах найбільш рання згадка про гравця, який «тримає» ворота, датується 1602 роком.

Тренування воротарів відрізняються від тренувань польових гравців, адже ця позиція потребує додаткових навичок. Тож сьогодні Житомир.info побував на тренуваннях воротарів спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з футболу «Полісся» Житомирської міської ради.

«Воротарі тренуються і окремо від інших гравців, і в команді. У нашій школі працює два іменитих тренери воротарів – Сергій Краковський та Сергій Сарана. Вони виховують наших хлопців і дівчат воротарів. Тренування з воротарями проходять щодня», - розповідає директор СДЮСШОР «Полісся» Володимир Дорошенко.

Захист воріт, гра на виходах, гра один в один, гра ногами, захист простору та ще багато інших навичок має опанувати юний воротар. Тренер Сергій Сарана розповідає: для того, щоб стати воротарем, головне бути наполегливим, всьому іншому можна навчитися.

«Звісно, добре коли в хлопця чи дівчини, які хочуть стати воротарем, високий зріст. Але це не головне, все можна компенсувати технікою. Воротар – дуже важка і відповідальна позиція на полі. На тренуваннях ми відпрацьовуємо базові навички прийому та вводу м’яча, ставимо техніку, розвиваємо дітей та вчимо їх мінімізовувати травми», - говорить тренер.

Нагадаємо, вихованці житомирської спортшколи «Полісся» тренуються на стадіоні «Спартак Арена».

Як повідомляв Житомир.info, в 2021 році директор СДЮШОР «Полісся» Володимир Дорошенко став амбасадором Житомирщини: він перший в історії Житомирської області асистент арбітра прем’єр-ліги України, голова комітету арбітрів Житомирської обласної асоціації футболу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: футбол воротар тренування спортшкола ДЮСШ 
Матеріали по темі