Події

Завдав майже два десятки ножових поранень: 65-річного жителя Житомирської області ув’язнили на 11 років за вбивство сусіда

19 April 2023, 09:36

Жителя Житомирського району, який у березні минулого року вбив сусіда, засудили до 11 років 6 місяців ув’язнення. Також засуджений має сплатити 400 тис. грн моральної шкоди.

Про це 18 квітня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За публічного обвинувачення прокурорів Чуднівської окружної прокуратурою місцевого жителя визнано винним в умисному вбивстві (п. 4 ч. 2 ст. 115 КК України). Його засуджено до 11 років 6 місяців позбавлення волі та сплати 400 тис. грн заподіяної моральної шкоди», – йдеться у повідомленні.

Прокурор у суді довів, що вбивство з особливою жорстокістю у власному будинку скоїв 65-річний житель Житомирського району. Це сталося у березні минулого року, близько 08.00 години ранку.

Напередодні 51-річний потерпілий, інвалід по зору, посварившись з донькою, прийшов до сусіда з речами та попросився тимчасово пожити. Сусід прихистив чоловіка, та, розцінивши його як напарника по застіллю, майже цілу ніч спільно з ним розпивав алкогольні напої. Однак вранці між ними виник конфлікт, під час якого обвинувачений заподіяв чоловіку майже два десятки ножових поранень. Від жорстокої розправи потерпілий помер.

За висновками судово-психіатричної експертизи, унаслідок постійного вживання алкогольних напоїв, фігурант провадження мав клінічні ознаки розладу особистості та поведінки, але свої дії усвідомлював.

Свою вину у скоєному обвинувачений визнав частково, повідомивши суду, що не міг завдати стільки ножових поранень, водночас не заперечував, що ніхто, крім нього, зробити цього не міг. Та ще й на досудовому слідстві показав, де заховав ніж, яким спричинив смерть потерпілому.

З часу затримання і дотепер обвинувачений перебуває під вартою.

Наразі вирок не набув чинності.

Як повідомляв Житомир.info, 29 березня 2022 року в Миропільській громаді Житомирської області сталося вбивство: двоє чоловіків, 51-го та 65-ти років, поконфліктували під час спільного вживання спиртного. В результаті старший із них смертельно поранив молодшого гострим предметом.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вбивство Миропільська громада вирок прокуратура  
Матеріали по темі