Події

Правоохоронці викрили схему збуту фальсифікованого алкоголю, у приватному обійсті в Житомирі був склад-лабораторія

21 April 2023, 13:13

У Житомирі викрили міжрегіональну схему збуту фальсифікованого алкоголю.

Про це 21 квітня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

Зазначається, що 20 квітня поліцейські Слідчого управління ГУНП спільно з оперативниками Житомирського управління ДВБ НПУ за участі спецпризначенців поліції регіону та під процесуальним керівництвом обласної прокуратури провели на території трьох областей України 21 санкціонований обшук. Усі слідчі дії тривали у рамках кримінального провадження щодо підробок марок акцизного податку та незаконного продажу алкогольної продукції . Під час розслідування встановлено, що до складу злочинної групи входили 7 осіб – жителі Харківщини, Київщини та Житомирщини.

Вони налагодили стійку схему оптової закупівлі сировини та подальшого виготовлення фальсифікованого алкоголю без ліцензій та інших обов’язкових документів.

«Так, наприклад, у місті Житомирі склад-лабораторія були облаштовані у приватному недобудованому обійсті. Тут слідчі та експерти поліції виявили в одному підсобному приміщенні заготовлену порожню тару – сотні пластикових пляшок – в іншому (на горищі) – бочки із спиртовмісною рідиною. Готова ж продукція, розфасована для транспортування, зберігалась в іншій будові обійстя», – розповідають у поліції.

Усі обшуки проходили одночасно за місцями проживання членів групи, розташування складів, торговельних точок та у транспортних засобах причетних до незаконної діяльності на території Харківської та Київської областей, а також м. Житомира.

Загалом про обсяги нелегального «бізнесу» ділків свідчать масштаби вилученого під час слідчих дій, а саме: понад 15 тонн спирту вартістю близько 1,5 мільйона гривень, близько 800 тисяч гривень готівки, кілька десятків банківських карток та десятки мобільних телефонів, два легковики, бус та напівпричіп, інші свідчення протиправної діяльності.

Вилучене направлено на експертне дослідження. Тривають інші слідчі дії щодо встановлення усіх обставин. Попередня кваліфікація події - ст. 199 Кримінального кодексу Країни.

У пресслужбі Житомирської обласної прокуратури уточнюють, що незаконною діяльністю фігуранти займалися впродовж 2022-2023 років.

«Ділки протягом 2022-2023 років виготовляли підроблені марки акцизного податку та використовували у подальшому на алкогольних напоях сумнівної якості, які реалізовували у значних масштабах. З Харкова, де розташований своєрідний оптовий склад, фальсифікат доставляли до Житомира для роздрібної торгівлі. Злочинна діяльність приносила приватним особам мільйонні прибутки», – інформують у прокуратурі.

Там також зазначають, що у четвер, 20 квітня, обласною прокуратурою спільно із слідчими поліції області у Житомирі, Харкові та Білій Церкві проведено понад 20 обшуків за місцем проживання фігурантів, у торгових точках, складських приміщеннях та автомобілях, де зберігалася приготовлена для продажу алкогольна продукція.

На даний час готуються клопотання до суду про накладення арешту на вилучені товарно-матеріальні цінності.


Відео з сайту ГУНП

Як повідомляв Житомир.info, 24 серпня 2022 року правоохоронці провели десять обшуків за місцями перебування та проживання групи осіб: 48-річного жителя Коростеня та ще двох чоловіків. Було встановлено, що вони займаються реалізацією незаконно виготовлених алкогольних напоїв, що становлять загрозу для життя та здоров’я людей. Вилучено понад тонну спирту та майже 3 тисячі пачок контрафактних цигарок.

За інформацією прокуратури, група ділків незаконно розповсюджувала підакцизні товари сумнівної якості на території регіону упродовж 2021-2022 років.

2 лютого 2023 року у поліції інформували, що бізнес організував 48-річний коростенець, залучивши до нього двох племінників, 30 та 28 років. 31 січня обвинувачення щодо сімейного «бізнесу» коростенських ділків скерували до суду.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: алкоголь сигарети сурогат фальсифікат акциз  
Матеріали по темі