Місто

У Житомирі планують провести «Забіг у вишиванках»

8 May 2023, 17:25

У Житомирі 20 травня планують провести «Забіг у вишиванках».

Відповідний проєкт рішення виконавчого комітету міської ради оприлюднили 8 травня.

«Управлінню у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради за згодою з громадською організацією «Спортивний клуб «Полісся UA» забезпечити проведення 20 травня 2023 року у м. Житомирі патріотично-спортивного заходу «Забіг у вишиванках», враховуючи вимоги про проведення масових заходів у період воєнного стану», – йдеться у проєкті рішення.

Зазначається, що забіг проводять «з метою популяризації здорового способу життя серед мешканців громади, об’єднання навколо ідеї відзначення Всесвітнього дня вишиванки».

Передбачається, що учасників забігу супроводжуватиме автомобіль швидкої та невідкладної медичної допомоги.

А Управлінню патрульної поліції в Житомирській області рекомендуватимуть встановити пости патрульної поліції на перехрестях вулиць за маршрутом забігу та забезпечити перекриття бульвару Нового і ділянки вулиці Пушкінської (від водонапірної вежі до управління національної поліції у Житомирській області) на час проведення патріотично-спортивного заходу «Забіг у вишиванках».

Окрім того, КП «Управління автомобільних шляхів» до 20 травня має провести ямковий ремонт вулиць, якими буде пролягати легкоатлетичний забіг (за маршрутом згідно з додатком нижче).

Схема маршруту забігу патріотично-спортивного заходу «Забіг у вишиванках»

Старт: бульвар Новий (територія перед кінотеатром «Жовтень») – вул. Пушкінська– бульварСтарий – вул.Фещенка-Чопівського – бульвар Старий –– вул. Пушкінська– бульвар Новий – Фініш (територія перед кінотеатром «Жовтень»). Орієнтовна відстань – 1,2 км, орієнтовний час подолання дистанції останнім учасником – 15 хвилин.

Нагадаємо, 17-20 травня 2023 року в Житомирі та Вересах планують відзначити Всесвітній день вишиванки та День Європи. В обласному центрі локаціями стануть вулиця Михайлівська та Новий бульвар.

Як повідомляв Житомир.info, у 2022 році в Житомирі попри воєнний стан також відзначали День вишиванки. Торік свято припало на 19 травня і проходило без традиційної «вишиваної ходи», як, власне, і у минулі два роки (оскільки діяли карантинні обмеження). Проте були тематичні майстер-класи для дітей, фотозони та виставки. Також цього дня житомиряни та гості міста на полотні вишивали логотип Житомира. Такий челендж у місті проводив уперше.

Портрети житомирян у вишиванках, які робила наша фотокореспондентка у 2022 році, – тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День вишиванки забіг проєкт рішення  
Матеріали по темі